Săptămâna studenţească pentru 240 de liceeni din 30 de judeţe ale ţării
După succesul înregistrat în 2018, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti organizează şi anul acesta, în perioada 26 – 31 august, o nouă ediţie, a doua, a Conferinţei naţionale pentru elevi şi studenţi. Evenimentul va reuni 240 de liceeni, din clasele a X-a, XI-a şi a XII-a (anul şcolar 2019-2020) din 30 de judeţe ale ţării şi un număr de 60 studenţi ai UPB.
Dacă la prima ediţie a „Conferinţei Naţionale pentru elevi şi studenţi, UPB-2018” s-au adunat la start 200 de elevi de liceu, în 2019, numărul acestora înregistrează un plus considerabil, 240 de liceeni fiind înscrişi la acest amplu eveniment, ceea ce arată un interes crescut pentru profesia de inginer şi totodată faţă de mediul academic din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. Liceenilor li se vor alătura 60 de studenţi ai UPB, rolul acestora fiind acela de coordonatori sau mai precis, de îndrumători spre înţelegerea şi decriptarea tainelor mediului studenţesc în tot ansamblul său.
„Îmi este imposibil să găsesc un singur cuvânt care să rezume experienţa pe care, anul trecut, în calitate de liceean, am trăit-o la acest eveniment. În fiecare zi petrecută acolo am simţit că merită să aleg POLITEHNICA şi iată-mă azi, din postura studentei în primul an, revenind la cea de-a doua ediţie a uneia dintre cele mai frumoase şcoli studenţeşti de vară. Revin cu o încărcătură emoţională amplificată în contextul în care, din poziţia de student, voi primi diferite atribuţii ce îmi vor conferi experienţa unei munci în echipă care să conducă la realizarea acestui proiect ambiţios al UPB care, sper, ca şi anul acesta, să aducă tuturor o şansă în plus în ceea ce priveşte creativitatea, ingeniozitatea şi spontaneitatea” a declarat Andra Ana Maria Gheorghiu, studentă, anul I, a Facultăţii de Inginerie Aerospaţială a UPB.
Astfel, începând de astăzi, timp de o săptămână, cei 240 elevi vor vizita campusul universitar, facultăţile UPB şi centrele de cercetare, vor experimenta viaţa de student prin participarea la cursuri şi laboratoare, la conferinţe tematice, dezbateri şi training-uri menite să contribuie atât la dezvoltarea lor personală, cât şi profesională.
Printre activităţile înregistrate în programul evenimentului se numără şi momente recreative, sportive şi cultural-artistice, care să îi ajute pe elevi să îşi formeze o imagine de ansamblu asupra vieţii de student al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. Toate aceste activităţi sunt menite să fie un preambul al unei posibile integrări în mediul universitar din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. Coordonatorul „Conferinţei Naţionale pentru elevi şi studenţi, UPB-2019” este directorul general adjunct al UPB, Gabriel Petrea.
„Din perspectiva Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi, UPB-2019, prin programul său social, cultural şi educaţional, reprezintă cu siguranţă o rampă de lansare către universul profesiei de inginer pentru toţi liceenii dornici să urmeze cursurile de licenţă din aria învăţământului tehnic superior. Astfel suntem siguri că, prin interesul crescut al acestor elevi, înregistrat la această a doua ediţie a evenimentului, cât şi prin performanţele înregistrate în ultimii ani, la nivel mondial, de către studenţii noştri, Universitatea îşi consolidează tot mai mult poziţia de lider naţional în mediul academic de profil” a declarat Cornel Chira, Coordonatorul Departamentului de Comunicare şi Relaţii Publice al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.
În ceea ce priveşte rolul celor 60 studenţi participanţi, aceştia vor oferi sprijin în derularea activităţilor, le vor împărtăşi elevilor propriile impresii despre viaţa de student la Universitatea POLITEHNICĂ din Bucureşti şi vor participa la activităţi de dezvoltare personală şi profesională.
DESPRE UPB
Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este cea mai veche şi prestigioasa şcoală de ingineri din România.
Tradiţia instituţiei noastre, acumulată în cei 200 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar şi ale generaţiilor de studenţi, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti cunoaşte un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universităţi din lume.
Misiunea Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a fost gândită ca o îmbinare de educaţie, cercetare şi inovaţie, fapt ce reprezintă cheia către o societate şi o economie a cunoaşterii. Crearea cunoaşterii în primul rând prin cercetare ştiinţifică, răspândirea ei prin educaţie şi instruire profesională, diseminarea ei prin tehnologia informaţiei şi utilizarea inovaţiei tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universităţii.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.