355 de seniori bucuresteni s-au prezentat in prima saptamana de inscrieri in vederea depunerii dosarului de participare in cadrul proiectului,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata.”

Social

Primaria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Asociatia „Sanatate pentru Comunitate” si Centrul Medical Neolife a demarat cu succes luni, 16 septembrie 2019, inscrierile pentru depistarea cancerului colorectal in cadrul programului pilot ,,INVINGECANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata.”

Programul a fost primit cu interes de catre seniorii bucuresteni.

Maximeno Maria, 66 de ani: ,,Va multumesc pentru aceasta initiativa si pentru faptul ca cineva chiar se gandeste la noi. Mă bucur nespus ca am ajuns printre primii beneficiari a acestui proiect initiat de dna.Primar General Gabriela Firea.”

Diaconeasa Elena, 72 de ani: ,,Pretuire celor care se mai gandesc si la cei mai putini avantajati financiar. Noi pensionarii avem o pensie mica, iar acest lucru ne impedica sa facem investigatii amanuntite pentru sanatatea noastra.”

Ionescu Rodica, 55 de ani: ,,M-am documentat in prealabil ce presupune acest test si am hotarat sa ma inscriu in acest program. Deseori neglijam problemele de sanatate din mai multe motive. Cu varsta resimtim acest lucru, de aceea un astfel de proiect este binevenit. Preventia este cel mai bun lucru pentru toata lumea si indemn pe aceasta cale cat mai multi pensionari sa vina sa se inscrie. Multumesc si sunt profund recunoscatoare organizatorilor pentru tot efortul depus in acest proiect benefic pentru seniorii bucuresteni.”

In cadrul proiectului ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata”, in prima etapa, 1500 de persoane de peste 55 de ani vor beneficia in mod GRATUIT de teste medicale specifice in depistarea cancerului colorectal. Testul imunochimic (Testul FIT) reprezinta o metoda de screening non-invaziva importanta si eficienta.

Beneficiarii vor efectua testele FIT in baza unor vouchere,iar probele vor fi aduse catre laboratoarele specializate din cadrul NEOLIFE Medical Center. In cazul aparitiei unei suspiciuni, persoanele respective vor fi directionate catre medicii specialisti in vederea efectuarii unor analize specifice. Tot acest parcurs este oferit cu titlu GRATUIT, costurile necesare derularii programului fiind suportate integral de catre institutiile partenere.

Luni 23 septembrie 2019 va avea loc prima conferinta medicala din cadrul proiectului ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata”, in cadrul careia se vor acorda voucherele persoanelor inscrise pana in momentul de fata si ale caror dosare au fost validate conform regulamentului de participare. La conferinta medicala vor fi prezenti medici de specialitate care vor dezbate pe larg acest subiect si modul de utilizare al testelor FIT, presedintele Asociatiei Sanatate pentru Comunitate, Alina COMANESCU si directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, Alexandra DOBRE.

Inscrierile vor continua si in perioada urmatoare, in baza Regulamentului publicat pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti: https://cs-mb.ro/invinge-cancerul-colorectal-un-test-pentru-viata.
Dosarul de participare va fi depus la sediul Biroului de Relatii cu Publicul al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, din str. Ion Filitti, nr 8, sector 3, de luni pana joi, intre orele 9.00 si 17.00.
Informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa de email testpentruviata@cs-mb.ro.

Implementarea acestui program urmareste Planul Global al OMS pentru prevenirea si controlul
bolilor netransmisibile 2013 – 2020. Astfel, Primaria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al
Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Asociatia „Sanatate pentru Comunitate” si Centrul Medical Neolife promoveaza abordarea multidisciplinara a bolii, ceea ce inseamna PREVENTIE-DIAGNOSTIC-TRATAMENT- REINTEGRARE SOCIO-PROFESIONALA.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.