Primăria Sectorului 2, prin Programul „Şanse pentru sănătate”, a acordat 1674 de tichete sociale pentru achiziţionarea de medicamente şi dispozitive medicale

Social

Primăria Sectorului 2, prin intermediul serviciilor de asistenţă socială ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, a acordat în primul trimestru al acestui an 1674 de tichete sociale, în baza HCL Sector 2 nr. 17/2016 privind aprobarea implementării programului „Şanse pentru sănătate” pentru acordarea de tichete sociale persoanelor aflate în situaţii de risc social.

Programul ” Şanse pentru sănătate” prevede acordarea de ajutoare materiale, constând în tichete sociale, în vederea achiziţionării de produse farmaceutice şi dispozitive medicale. Beneficiarii acestui program sunt persoanele vârstnice, persoanele cu handicap, persoanele singure şi/sau membrii din familii beneficiare de ajutor sociale sau de alocaţie pentru susţinerea familiei. Lista beneficiarilor cuprinde şi persoanele al căror venit net lunar pe membru de familie nu depăşeşte salariul minim brut pe economie.

„Programul „Şanse pentru sănătate” a fost iniţiat în conformitate cu politicile şi strategiile guvernamentale de asistenţă socială în vederea prevenirii şi combaterii marginalizării sociale şi a sărăciei. Pentru persoanele vârstnice, persoanele cu handicap, persoanele şi familiile cu venituri reduse tichetele sociale destinate achiziţionării de produse farmaceutice şi dispozitive medicale reprezintă un sprijin pentru întreţinerea sănătăţii, înseamnă acces la medicamentele şi dispozitivele medicale de care au nevoie şi pe care, altfel, nu şi le-ar putea permite. În calitate de autoritate publică avem mereu în centrul preocupărilor noastre cetăţeanul şi nevoile lui”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.

Potrivit HCL Sector 2 nr. 17/2016, Programul ” Şanse pentru sănătate” constă în acordarea, trimestrial, a câte 6 tichete în valoare de 50 de lei fiecare pentru achiziţionarea de produse farmaceutice şi a câte 8 tichete în valoare de 50 de lei fiecare pentru achiziţionarea de dispozitive medicale şi accesorii , pentru persoanele singure şi familiile care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

În primul trimestru al anului 2019, Primăria Sectorului 2, prin intermediul serviciilor de asistenţă socială ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, a acordat 1674 de tichete sociale în valoare de 83.700 lei pentru un număr total de 275 de beneficiari. 1578 de tichete sociale în valoare totală de 78.900 de lei, de care au beneficiat 263 de persoane, au fost destinate achiziţionării de produse farmaceutice. Alte 96 de tichete sociale în valoare totală de 4800 de lei, acordate unui număr de 12 beneficiari, au fost tichete destinate achiziţionării de dispozitive medicale.

Începând cu anul 2016, de la fost adoptarea HCL Sector 2 nr. 17/2016 privind aprobarea implementării Programului „Şanse pentru sănătate” pentru acordarea de tichete sociale persoanelor aflate în situaţii de risc social, sute de locuitori ai Sectorului 2 au primit sprijin pentru achiziţionarea de produse farmaceutice şi dispozitive medicale.

Finanţarea Programului ” Şanse pentru sănătate” se face din bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, prin sume alocate cu această destinaţie din bugetul local.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.