Al optulea week-end fantastic, la Teatrul Nottara

Social

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă cel de-al optulea week-end al proiectului „Cei trei fantastici”. Artiştii Teatrului Nottara „vor merge” online acasă la spectatori şi vor sta de vorbă liniştit despre teatru, despre viaţă, despre lucruri care ne interesează astăzi pe toţi, vor putea să se descopere reciproc şi să se cunoască, altfel decât în sala de teatru.

La acest sfârşit de săptămână, protagoniştii sunt: Isabela Neamţu (vineri, 5 iunie), Rareş Andrici (sâmbătă, 6 iunie) şi Laura Vasiliu (duminică, 7 iunie).

Dedicată actoriei, profesie prin care caută să descopere adevărul despre ceilalţi, dar şi despre ea însăşi, Isabela Neamţu ştie că doar prin deschidere şi generozitate poţi să te bucuri pe deplin de această artă. O regăsim, cu aceeaşi neobosită curiozitate de a explora stări şi experienţe noi, şi pe scena teatrului – la Nottara, în spectacole de succes, precum: MOLIEˆRE / EREILOM, în regia lui Roman Feodori, Disputa, în regia lui Vlad Massaci -, şi în film, unde a colaborat cu regizori precum: Adrian Sitaru, Nicolae Mărgineanu, Bobby Păunescu. A făcut parte din distribuţia scurtmetrajului Vintage, în regia Dianei Ramona Gavea şi a Ligiei Ciornei, selecţionat la Cannes în 2017.

Matur, analitic, dar şi cu un fin simţ al umorului, Rareş Andrici, una dintre cele mai puternice voci ale tinerei generaţii de actori, ştie că talentul trebuie întotdeauna susţinut de o muncă intensă, constantă. Îl puteţi vedea în roluri de substanţă, complexe, în spectacole precum Triburi, în regia lui Vlad Cristache, Fiul cel mare, în regia Elenei Nevejina, MOLIEˆRE / ERELOM, în regia lui Roman Feodori. Este pasionat şi de actoria de film, despre care spune că te ajută să îţi depăşeşti anumite limite. A jucat în filmul Bacalaureat al lui Cristian Mungiu, câştigător al premiului pentru regie la Cannes, în 2016.

Laura Vasiliu imprimă oricărui personaj interpretat o notă specială de sensibilitate, delicateţe şi feminitate. Celebritatea, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, şi-a câştigat-o prin rolul Găbiţei din filmul 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, în regia lui Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2007 cu Palme d’Or şi la Festivalul de Film de la Stockholm pentru Cel mai bun film. Faima de care s-a bucurat nu i-a răpit din modestia şi fineţea e o definesc.

Fiecare dintre cei trei actori vă provoacă la o întâlnire online, pentru o discuţie liberă despre poveşti din spatele cortinei. În spatele fiecărui spectacol pe care îl vedeţi pe scenă, există un alt spectacol, al întâmplărilor din culise, al momentelor neprevăzute, neaşteptate, cărora actorii şi colegii de la tehnic trebuie să le găsească soluţii pe loc.

Cei „trei spectatori fantastici” vor putea intra în dialog cu actorul preferat de la ora 19.00, prin intermediul aplicaţiei ZOOM ce poate fi descărcată gratuit pe telefon, tabletă sau laptop. Întâlnirea va dura aproximativ 40 de minute, timp în care cei trei spectatori vor putea vorbi cu actorul preferat despre teatru şi culisele lui, despre problemele din jur, vor râde şi vor încerca să se deconecteze împreună de la atmosfera de panică din jur. Întâlnirea îşi propune să anuleze distanţele şi să creeze senzaţia de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Cei trei spectatori vor fi aleşi într-un mod inedit: actorul care urmează să intre în dialog cu spectatorii săi „fantastici” va adresa o întrebare pe pagina de Facebook a teatrului, spectatorii sunt invitaţi să lase un comentariu, iar aceia care au dat cele mai interesante răspunsuri vor fi „cei trei spectatori fantastici”, care vor intra apoi în direct cu actorul preferat.

În urma acestor întâlniri „fantastice” se va realiza un montaj cu cele mai interesante dialoguri, care va fi postat pe pagina de facebook a Teatrului Nottara, pentru ca atmosfera bună să ajungă la cât mai mulţi dintre spectatorii noştri.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.