Asociația Dăruiește Aripi strânge fonduri pentru Dulapul cu Jucării, destinat copiilor bolnavi de cancer din cadrul Institutului Oncologic București

Social
Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Therme București, a dat startul campaniei de strângere de fonduri pentru realizarea Dulapului cu Jucării, destinat copiilor tratați în secția de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu, din București. Astfel, între 4 și 10 noiembrie, toți vizitatorii Therme vor avea posibilitatea de a face o donație. Luni, pe 11 noiembrie, cu ajutorul sumei strânse vor fi cumpărate dulapuri și jucării, care vor fi așezate în secție, pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor care vin la tratament aici.   “Această campanie s-a născut din dorința de a aduce puțină bucurie copiilor care se luptă cu o boală atât de grea cum este cancerul, aflați în tratament la Institutul Oncologic București. Am inițiat diferite acțiuni de strângere de fonduri pentru îmbunătățirea șanselor la viață a copiilor cu cancer din România, dar de această dată, împreună cu echipa Therme București dorim să le oferim copiilor și sprijin afectiv și puțină alinare sub forma unor jucării. Le suntem recunoscători partenerilor noștri de la Therme București, care s-au implicat în sprijinirea acestei inițiative.  Contextul este cum nu se poate mai potrivit – Săptămâna Generozității – în care toți copiii și părinții care vin la Therme sunt încurajați să contribuie cu donații, ajutându-ne astfel să construim Dulapul cu Jucării!”.

Din experiența noastră de la Constanța, acolo unde avem deja o Cameră a jucariilor, știm câtă bucurie poate aduce această inițiativă copiilor bolnavi, de aceea ne-am dorit să o replicăm și aici, la București. Este incredibil ce minuni poate face faptul că un medic îi spune copilului, că la sfârșitul tratamentului sau analizelor își poate alege ce jucarie își dorește din acel dulap” spune Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi. Inițiativa Dăruiește Aripi a fost integrată în Săptămâna Generozității, parte din seria de nouă săptămâni tematice educative, Heroes of the Galaxy, care se desfășoară la Therme București, până la finalul lui noiembrie. Toate evenimentele au câte o săptămână dedicată, în cadrul căreia copiii sunt încurajați să exploreze prin joacă, alături de personajele de poveste de la școala de SuperEroi Itsy Bitsy, o superputere.

Fiecare superputere reprezintă de fapt o trăsătură de caracter care îi va ajuta în viață. Între 4 și 10 noiembrie, copiii și părinții își antrenează generozitatea și își reamintesc că cea mai nobilă superputere este aceea de a-i face pe alții fericiți. Fiecare donație pentru proiectul cu Dăruiește Aripi contribuie la cumpărarea și dotarea „Dulapului cu jucării”, care va poposi pe holul secției de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic București, la începutul săptămânii viitoare.“Am observat că oamenii încep să fie tot mai receptivi la cauzele umanitare, tot mai solidari cu semenii lor. Sper că și în acest caz să mobilizăm cât mai mulți participanți la cauza noastră, mai ales că este vorba despre copii care se confruntă cu o boală cruntă și care, spre deosebire de adulți, nu înțeleg exact ce li se întâmplă și resimt mai acut restricțiile care vin odată cu spitalizarea și tratamentul. Mi se pare extraordinar că în această campanie sunt implicați, în postura donatorilor, și copii. Ei vin alături de părinți să se distreze și să se relaxeze, dar învață și că pot să ajute, chiar printr-o contribuție mică, alți copii aflați în suferință”, a adăugat Alina Pătrăhău. Această inițiativă este parte din multele proiecte derulate de asociația Dăruiește Aripi, de-a lungul celor șase ani de activitate. Printre numeroasele proiecte încheiate sau care sunt încă în desfășurare se numără: construcția și modernizarea secțiilor de oncologie pediatrică și cea de terapie intensivă nou-născuți de la Constanța, modernizarea secțiilor de pediatrie din Constanța și Tulcea, înființarea Registrului Național al Cancerelor la Copii, primul studiu privind rata de supraviețuire a copiilor pacienți cu cancer din România (în parteneriat cu Joint Research Center – Cancer Information Unit al Comisiei Europene, Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, Departamentul de Epidemiologie și Biostatistică al Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca).

 Asociația Dăruiește Aripi s-a născut din dorința de a coagula sub aripa ei energia celor care doresc să contribuie la realizarea unor proiecte caritabile care aduc un plus de valoare în comunitate. Fondată în anul 2013, de către Alina Pătrăhău, Dăruiește Aripi este o organizație non-profit care urmărește îmbunătățirea șanselor de vindecare a pacienților din sistemul public de sănătate, inclusiv a ratei de supraviețuire a copiilor cu cancer din România, cultivarea compasiunii și a empatiei de la o vârstă cât mai fragedă, precum și încurajarea oamenilor care vor să se implice în comunitatea din care fac parte.Sloganul „acțiuni reale pentru probleme reale” subliniază felul în care Dăruiește Aripi alege proiectele pe care le dezvoltă: se folosesc acele resurse umane, financiare și de timp în rezolvarea reală a unor probleme identificate corect. Mai multe detalii pe http://www.daruiestearipi.ro/ și https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.