Gabriela Firea: Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care e menţinut închis Spitalul Colentina

Social

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză Direcţia de Sănătate Publică de faptul că “blochează” deschiderea Spitalului Colentina şi afirmă că “nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană” pentru a menţine închisă această unitate medicală.

“Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care este menţinut închis Spitalul Colentina – cu 860 de paturi -, care nu aavut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie, şi care puteau fi trataţi în cele două spitale de boli  infecţioase şi tropicale din Capitală. DSP – cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătăţii testarea din Capitală – blochează acum şi deschiderea Spitalului Colentina. În această perioadă, starea pacienţilor cronici care erau trataţi la Colentina s-a înrăutăţit. Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui să ne obişnuim cu aceasta, să ne ferim cât mai mult de contaminare, dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacţie sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, şi pentru a-i trata eficient şi pe ceilalţi bolnavi – non COVID -, noi am rămas încremeniţi în proiect. Da, ştiu, prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găseşte teren fertil. Dar, va veni şi ziua decontului”, scrie edilul general, sâmbătă, pe Facebook.

Mai mulţi medici, cadre medii şi personal auxiliar de la Spitalul Colentina au semnat o petiţie prin care solicită redeschiderea unităţii medicale şi pentru pacienţii non-COVID, invocând faptul că unitatea cu 867 de paturi tratează în prezent mai puţin de 100 de persoane asimptomatice cu coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.