Gabriela Firea: Vom continua testările de tip anticorpi pe legislaţia internaţională

Social

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că testarea bucureştenilor de tip anticorpi la SARS-CoV-2 va continua pe legislaţia internaţională în unităţi sanitare, după ce acţiunea de pe Arena Naţionala a fost blocată.

“Noi doream câteva zile în care persoanele care s-au înscris în program să vină la Arena Naţională. Vreau să le înştiinţez că noi vom continua testările. (…) Le-am oprit de aseară la ArenaNaţională. Spre deosebire de aceşti domni şi aceste doamne, noi chiar respectăm instituţiile statului, chiar dacă oamenii care conduc aceste instituţii, vremelnic, nu merită respectul nostru şi nu merită respectul cetăţenilor din această ţară şi din municipiul Bucureşti. Noi vom continua aceste testări pe legislaţia internaţională. Nu cred că legislaţia naţională este peste legislaţia internaţională şi europeană. Este un blocaj pentru că Ministerul Sănătăţii nu doreşte ca românii să afle realitatea”, a spus Firea.

Întrebată dacă testarea va continua tot pe Arena Naţională, Firea a spus: “Nu vă pot da acest indiciu. Vă spun doar atât, le vom realiza în unităţi sanitare, potrivit legislaţiei internaţionale şi naţionale în domeniu”.

Miercuri seara, primarul general al Capitalei a anunţat că va depune plângere pentru abuz în serviciu şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru conducerea DSP Bucureşti şi pentru conducerea Ministerului Sănătăţii.

“A venit o delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din opt persoane, acum două săptămâni, a analizat în vederea avizării toate circuitele medicale, s-au declarat foarte mulţumiţi, au spus că spaţiul este foarte mare, nu există posibilitatea contaminării (…), au spus că se duc la birou şi ne trimit avizul pentru testarea de tip anticorpi, dar acel aviz nu a mai venit. Conducerea ASSMB a sunat în fiecare zi şi s-a transmis că se lucrează şi că va fi trimis. Pur şi simplu ne-au amăgit, ne-au dus cu vorba, în dispreţ faţă de bucureşteni. Astăzi, când am invitat primele sute de persoane pentru a se testa şi a afla dacă au trecut prin boală, inopinat, a venit o altă delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din treiinspectori, care ne-au cerut avizul DSP, pe care ei trebuiau să ni-l dea. Conducerea ASSMB a sunat din nou la DSP şi doamna de acolo a spus că nu a putut da acel aviz, deoarece a sunat la Ministerul Sănătăţii, de unde i s-a spus că, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Naţională”, a afirmat, miercuri, Gabriela Firea, la România TV.

Potrivit municipalităţii ,Programul ‘Sunt imun la COVID’, va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat şi nivelul de circulaţie a noului coronavirus în Capitală. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.