Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” îşi măreşte considerabil capacitatea de testare pentru SARS-CoV-2

Social

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” îşi măreşte considerabil capacitatea de testare pentru SARS-CoV-2, după ce a dat în folosinţă, începând din această săptămână, un al doilea aparat destinat diagnosticului molecular de tip RT-PCR. Potrivit unui comunicat de presă al unităţii medicale, noul aparat are o capacitate de 96 de teste la trei ore.

“Prin includerea şi a acestui aparat în dotarea laboratorului, practic vom creşte capacitatea de diagnostic de peste trei ori faţă de ce am avut până în prezent. Important la specificaţiile tehnice ale acestui aparat este că nu este destinat doar depistării infecţiei cu noul coronavirus. Ulterior, cu noul aparat se vor putea realiza şi determinări ale rezistenţei tulpinilor de mycobacterium tuberculosis la antibioticele utilizate în tratamentul tuberculozei”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”,.

Noul aparat va putea realiza aproximativ 192 de teste zilnic în actuala configuraţie a echipei care operează echipamentul.

“Creşterea capacităţii de testare pentru SARS-CoV-2 la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” reprezintă încă un pas important pentru Ministerul Sănătăţii, pentru creşterea capacităţii generale de testare pentru SARS-CoV-2, mai ales că aici, la institut, există şi personalul aferent instruit, care să poată să lucreze toate testele pe care aparatele le pot realiza”, a declarat dr. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” este unul dintre spitalele desemnate de Ministerul Sănătăţii să trateze pacienţi cu SARS-CoV-2. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.