Trimitere directoare de școală București, luare de mită contract reabilitare școală

Social

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 238/VIII/3 din 15 aprilie 2020, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită, în completare, următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpatei ZANFIR CARMEN ELENA, director și ordonator de credite la o școală gimnazială din București (plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea anterior menționată, inculpata ZANFIR CARMEN ELENA ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului.

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, după cum urmează:
– prima tranșă, în sumă de 20.000 lei la data de 20 octombrie 2019,
– a doua tranșă, în sumă de 10.000 lei la data de 27 octombrie 2019,
– a treia tranșă, în sumă de 5.000 lei la data de 15 februarie 2020,
– ultima tranșă, în sumă de 21.000 euro la data de 14 aprilie 2020 când procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În vederea confiscării speciale, s-a dispus sechestru asigurator asupra sumei reprezentând obiectul infracțiunii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura preventivă și cea asigurătorie dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.