Primăria Capitalei a început distribuirea măștilor pentru bătrâni și persoane cu dizabilități

Social

Primăria Capitalei a început să distribuie măștile gratuite pentru persoane peste 65 de ani și pentru cele cu diabilități, care au solicitat această facilitate. În total au fost făcute 950 de solicitări, iar fiecare persoană vulnerabilă primește 30 de măști.

Primăria Capitalei a anunțat, joi, că prin Centrul pentru Seniori și Direcția de Asistență Socială a început să distribuie, la cerere, măști de protecție gratuite persoanelor cu vârsta de minim 65 de ani, precum și celor cu dizabilități deplasabile care au solicitat acest lucru.

Măștile sunt oferite pentru ca acești bucureșteni să poată părăsi locuința în siguranță, până când vor primi din partea direcțiilor de sănătate publică, conform prevederilor OUG 78/2020.

„În urma apelului lansat de Primăria Capitalei privind necesarul de măști de protecție în perioada pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 pentru cei care nu au posibilități să și le achiziționeze, au fost înregistrate 950 de solicitari, dintre care 400 din partea seniorilor bucureșteni si 450 din partea persoanelor cu dizabilități”, se arată într-un comunicat transmis joi de Primăria Capitalei.

Astfel, echipele Centrului pentru Seniori și ale DGASMB au început să distribuie măștile, fiecare solicitant urmând să primească 30 de bucăți.

Proiectul demarat continuă pentru bucurenștenii aflați în situații vulnerabile.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.