Complexul Olimpic de Nataţie de la Otopeni, realizat în proporţie de 98%

Sport

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a anunţat, miercuri, pe site-ul său oficial, că lucrările de construcţie la Complexul Olimpic de Nataţie de la Otopeni sunt realizate în proporţie de 98%.

În comunicarea MLPDA nu se menţionează data la care va fi inaugurat complexul de nataţie a cărui construcţie a început în urmă cu 11 ani.

„Finalizarea lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie din Otopeni a intrat în linie dreaptă. Săptămâna trecută, Cătălin Iapa, secretar de stat în MLPDA, a verificat stadiul lucrărilor la acest obiectiv, cofinanţat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, care va găzdui competiţii naţionale şi internaţionale de nataţie. În acest moment, sunt realizate peste 98% dintre lucrările necesare, a fost montat mobilierul interior, se realizează ultimele montaje la tavan, lucrările de racordare la utilităţi sunt demarate de aproape două luni, iar tabela de marcaj urmează să ajungă la locaţie”, se arată pe site-ul citat.

Complexul Olimpic de Nataţie dispune de o suprafaţă de 7.000 mp şi are 6 bazine de înot, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament şi trei de iniţiere şi recuperare.

Complexul va avea o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare.

Proiectul Complexului Olimpic de Nataţie de la Otopeni a fost iniţiat în 2005, lucrările demarând în 2009, conform Hotărârii de Guvern nr. 1.422/2008. Deşi iniţial avea ca termen de finalizare 2011, construcţia a întârziat, iar în 2012 lucrările au fost sistate. Acestea au fost reluate în 2015, după ce proiectul a fost modificat pentru a respecta condiţiile pentru omologare în vederea organizării competiţiilor la nivel naţional şi internaţional impuse de impuse de FINA, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Federaţia Română de Polo.

În 18 martie 2019, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) anunţa, de asemenea, într-un comunicat de presă, că proiectul este „aproape finalizat” şi menţiona că valoarea acestuia este de 158,13 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin subprogramul „Bazine de înot”. În prezent, Compania Naţională de Investiţii menţionează pe site-ul său oficial că bugetul de construcţie al Complexului Olimpic de Nataţie de la Otopeni se ridică la 203,043 milioane lei.AGERPRES 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.