Auto: Cel mai mare eveniment de drift al anului are loc în weekend, la Bucureşti

Sport

Peste 50 de piloţi din Europa vor concura, la Bucureşti, în runda finală a Campionatului Naţional de drift şi etapa pilot a Campionatului Europei Centrale, care va avea loc vineri şi sâmbătă în jurul Arenei Naţionale din Bucureşti, accesul publicului fiind gratuit, informează Romanian Drift Community într-un comunicat remis AGERPRES.

După trei ani de pauză, Capitala va găzdui un nou eveniment major de drift, de data aceasta, printre participanţi, numărându-se campionul Europei, Marko Zakouril, triplul campion al Ucrainei, Dmitri Iliuk, dar şi campioni din Cehia, Bulgaria, Polonia şi Ungaria.

Printre românii care vor lua startul se numără campionii naţionali Răzvan Frăţianu şi Sorin Ene, ambii implicaţi şi în lupta pentru titlul din acest an. De asemenea, la Clasa Semi Pro, dedicată piloţilor din noua generaţie, Claudiu Adam, în vârstă de numai 16 ani, conduce clasamentul şi are şansa să devină cel mai tânăr campion naţional din istoria acestui sport dacă se va impune la Bucureşti.

Accesul la competiţia organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv va fi gratuit pentru public în ambele zile de concurs. De asemenea, publicul va avea la dispoziţie şi o zonă de food court, dar şi una dedicată distracţiei.

”Va fi un adevărat festival al motorsportului. Ne bucurăm că am putut readuce un eveniment major în Bucureşti, iar publicul va avea parte de un spectacol senzaţional făcut de piloţi din toată Europa”, a declarat Andrei Balica, preşedintele RoDrift.

Vineri, între orele 10:00 şi 19:00, fanii vor putea urmări antrenamentele şi calificările oficiale, iar sâmbătă, de la ora 16:00, sunt programate battle-urile finale, care vor decide campionul. Premiile puse în joc pentru etapa de la Bucureşti sunt de 10.000 de euro pentru cei trei ocupanţi ai podiumului.
AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.