Bucureştiul va găzdui Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23, în luna octombrie 2022

Sport

Primarul General, Nicuşor Dan, s-a întâlnit astăzi, 11 ianuarie, la sediul Primăriei Capitalei, cu Secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet, Andreas Zagklis, pentru a stabili paşii care vor fi urmaţi pentru buna organizare, la Bucureşti, a Campionatului Mondial de Baschet 3X3.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 3-6 octombrie 2022, la Circul Metropolitan şi reprezintă cea mai importantă întrecere rezervată sportivilor sub 23 de ani.

La întâlnire au participat, de asemenea, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, directorul Direcţiei de Cultură a Primăriei Capitalei, Liliana Toderiuc-Fedorca, liderii grupurilor PNL şi USR din Consiliul General, Răzvan-Mihai Socolovici, respectiv Cosmin Victor Smighelschi, precum şi alţi reprezentanţi ai federaţiilor de baschet.

Primarul General, Nicuşor Dan:
„Ne-am propus să deschidem oraşul pentru mari competiţii şi astăzi putem anunţa organizarea unui alt mare eveniment sportiv la Bucureşti: Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23. După cum ştiţi, am organizat Euro 2020, iar ulterior, tot pe Arena Naţională, am organizat Campionatul Mondial de Jocuri Electronice. Bucureştiul vrea şi poate să organizeze mari evenimente.
De cealaltă parte, ne propunem să transmitem un mesaj foarte important către tineri, direcţionându-i către activităţile sportive”.

Secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet, Andreas Zagklis:
„Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23 este un eveniment foarte important pentru noi. Vreau să vă mărturisesc că nu mai puţin de 7 medaliaţi ai Jocurilor Olimpice de la Tokyo au jucat la această competiţie. Astfel, în luna octombrie, vom vedea la Bucureşti cele mai bune echipe şi, odată cu ele, pe cei mai buni jucători de baschet de astăzi şi de mâine. Este o mare plăcere să organizăm această competiţie la Bucureşti, mai ales în contextul în care România a ajuns cu acest sport la Olimpiadele de la Tokyo. Acest campionat este, totodată, o ocazie de a promova Bucureştiul în toată lumea”.

La Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 participă 40 de echipe naţionale din întreaga lume, iar naţionalele României vor fi prezente din postura de ţară organizatoare.

În vederea organizării campionatului, Circul Metropolitan va fi special amenajat şi transformat într-o arenă de baschet 3X3. Astfel, vor fi amplasate o suprafaţă specială de joc, panoul de baschet şi alte dotări necesare, urmând a fi suplimentate luminile în conformitate cu solicitările FIBA.

Baschetul 3X3 este cel mai popular sport de echipă practicat la nivel urban cu peste 250 de milioane de participanţi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .