Comunicat de presă 26.334 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Social

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacanţe, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 26.334 locuri de muncă. 

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.613), ucenic (1.288), agent de securitate (1.196), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.099), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.015), manipulant mărfuri (666), confecţioner-asamblor articole din textile (634), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (627), ambalator manual (582), lăcătuş mecanic (563), vânzător (552). 

Din cele 26.334 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.153 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 13.805 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare /gimnaziale sau fără studii. 

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/ Locuri de muncă vacante. În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/ municipale sau la sediul acestora.

Precizăm că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică, informaţiile prezentate reflectând situaţia existentă la ora 7:00 AM. 

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului de Administraţie

Începând cu data de 25 mai 2018, Regulamentul (UE) 2016/ 679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/ 46/ CE (Regulamentul General privind Protecţia Datelor – RGPD) este aplicat de toate statele Uniunii Europene.
ANOFM a stabilit măsuri tehnice şi procedurale, pentru a proteja şi pentru a asigura confidenţialitatea, integritatea şi accesibilitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal. Vom preveni utilizarea sau accesul neautorizat şi încălcarea securităţii datelor cu caracter personal, în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar în raportul de colaborare cu instituţia noastră, dumneavoastră aveţi obligaţia de a respecta prevederile Regulamentului (UE) 2016.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.