Proiect de extindere a secției de terapie intensivă de la spitalul “Maria Curie”

Social

Fundația Vodafone România a anunțat Proiectul de Extindere a Secției de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Clinic de Urgență Maria Sklodowska Curie din București, valoarea proiectului fiind estimată la 3,4 milioane de euro. Fundația va contribui cu 1,5 milioane de euro la bugetul proiectului, va organiza campanii pentru atragerea de fonduri suplimentare și va asigura partea de management de proiect.

„Se împlinesc șase ani de la inaugurarea Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic de Urgență Maria Sklodowska Curie și am ajuns din nou în situația de a avea liste de așteptare la internare. Aici vin cele mai grave cazuri din țară, iar secția și-a atins capacitatea maximă și are nevoie să fie extinsă. Ne vom folosi de experiența câștigată în proiectele anterioare și ne vom uni forțele cu alți finanțatori pentru a finaliza cu succes acest proiect pentru a le oferi nou-născuților cu probleme grave de sănătate o șansă la supraviețuire. Avem nevoie de ajutorul altor companii responsabile pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, prin urmare le invităm să se alăture demersului nostru”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Proiectul va dura aproximativ doi ani. Vor fi construiți 2.100 de metri pătrați distribuiți pe trei niveluri, cu o zonă suplimentară de terapie intensivă, o zonă suplimentară de post-terapie, spații extinse pentru cazarea părinților, se va extinde banca de lapte matern, se va realiza o farmacie clinică în cadrul secției și se va crea un centru de excelență pentru formarea continuă a personalului medical din secțiile de terapie intensivă, neonatologie și pediatrie din întreaga țară.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.