Ştafeta Veteranilor este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

Divertisment

Activitatea se desfăşoară în perioada 17-25 octombrie 2019 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către drapelul tricolor, pe itinerariul Bucureşti-Carei.

Alergătorii însoţiţi de biciclişti vor pleca din Bucureşti pe 17 octombrie şi vor ajunge pe 25 octombrie la Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial.

Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.

În 2014, la debutul său, evenimentul a fost creat cu scopul de a atrage atenţia societăţii civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României şi, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii la Jocurile Invictus.

În prezent, Ştafeta Veteranilor, aflată la a VI-a ediţie, a devenit o tradiţie şi reaminteşte, în fiecare an în preajma Zilei Armatei României, despre spiritul Invictus, acela care ar trebui să ne reunească pe toţi în jurul veteranilor, acela care ne învaţă că oricât ar fi de greu trebuie să te ridici şi să lupţi în continuare pentru ţara ta.

Momentul de maximă intensitate emoţională va avea loc vineri, 25 octombrie, la Monumentul ostaşului român din Carei, când ştafeta îşi va îndeplini misiunea şi va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Traseul din acest an porneşte la ora 09.00 de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, Bucureşti (Parcul Carol I), în data de 17.10.2019 şi însumează peste 650 de kilometri, iar participanţii sunt civili şi militari deopotrivă, sportivi de performanţă sau amatori şi chiar militari răniţi participanţi la Jocurile Invictus.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.