Teatrul EXCELSIOR împlinește 30 de ani de activitate

Divertisment

Astăzi, 1 aprilie 2020, Teatrul EXCELSIOR împlinește 30 de ani de existență și de activitate dedicată publicului tânăr. Trei decenii de când fondatorul său, Ion Lucian, punea piatra de temelie a unui vis care, la începutul anilor 1990, părea aproape himeric, acela de a construi un teatru pentru tineri, animat de o misiune nobilă: aceea de a crește publicul de mâine și de a modela generațiile viitoare prin întâlnirea cu actul artistic. Aceeași misiune continuă să inspire actuala echipă a instituției și să contureze profilul unic al Teatrului EXCELSIOR – singurul din București care se adresează atât copiilor, cât și adolescenților.
„Teatrul Excelsior este un vis pe care l-am nutrit mulţi ani. De foarte multe ori, când mă gândesc la acest teatru, lacrimile o iau înaintea vorbelor. Dacă n-aş fi convins că oamenii vor respecta şi vor iubi acest locaş, aş suferi cumplit pentru că înseamnă că mi-am ratat viaţa. Dar eu am încredere. Judecând după reacţiile publicului, sunt convins că nu degeaba am muncit!”

„Teatrul Excelsior a fost de la început dedicat celor mai tineri spectatori, copiii și adolescenții.
Având în vedere acest profil, teatrul a înscris în repertoriul său cele mai valoroase opere ale dramaturgiei românești și mondiale, crezul artistic al teatrului fiind că tânărului public merită să i se ofere numai lucruri de referință. Principiul montării spectacolelor este acesta: Spectacolele trebuie să fie concepute ca pentru publicul adult… numai că mai bine! Între adulți și teatru se stabilește o căsnicie fără divorț, dar logodna se face în tinerețe, iar dragostea începe în copilărie. Dragostea cu care noi facem spectacolele trebuie să se transforme în dragostea voastră. Noi vă așteptăm cu încredere!”

Ion Lucian, fondatorul Teatrului EXCELSIOR În ciuda dificultăților întâmpinate de-a lungul anilor, Teatrul EXCELSIOR a continuat să creeze spectacole pentru publicul tânăr, în armonie cu misiunea sa și cu dezideratul înscris simbolic în semnificația titulaturii sale: „Excelsior” – „mai sus”. De-a lungul celor trei decenii de activitate de până acum, Teatrul EXCELSIOR a devenit un loc special dedicat tinerilor, grație spectacolelor și proiectelor cultural-artistice, educaționale și sociale pe care le-a dezvoltat, cu precădere în ultimii ani, rămânând mereu deschis provocărilor creative și oportunităților de a generea un dialog autentic între generații.
„Teatrul EXCELSIOR este, înainte de toate, cel mai mare vis al unui om: Ion Lucian. Dacă nu exista acest Visător, noi n-am fi putut astăzi să scriem istorie! Acești 30 de ani de excelență sunt… de-o seamă cu întreaga mea carieră. Și, totodată, au și vechimea visului meu! Din tot acest timp, 6 ani i-am dedicat Teatrului EXCELSIOR, însă din prima clipă când am pășit pe o scenă profesionistă de teatru, în tinerețea mea, mi-am dorit ca, într-o zi, să pot sprijini spectacole și proiecte culturale dedicate publicului tânăr.

Teatrul Excelsior – instituţie publică de interes local a Municipiului Bucureşti Pentru mine, Teatrul EXCELSIOR înseamnă Acasă. Este locul unde, în fiecare zi, mă bucur de fascinația de pe chipul spectatorilor noștri, alături de echipa mea. Pentru că toți profesioniștii care lucrează în acestă instituție sunt familia mea: oameni pe care îi prețuiesc, pe care îi sfătuiesc sau de la care învăț eu însumi în fiecare zi, oameni pe care îi invit să viseze în continuare alături de mine pentru acest teatru unic în România! Deviza mea, «Azi e Mâine», este despre generația tânără. Suntem responsabili pentru adolescenții care astăzi ne calcă pragul, pentru că mâine vor construi România pe care o deprind de la noi. Pentru ei visez zi de zi la EXCELSIOR!”

Adrian Găzdaru, Managerul Teatrului EXCELSIOR
Teatrul EXCELSIOR vă invită să descoperiți, pe toată durata lunii aprilie, momente importante și lucruri neștiute din istoria sa, într-o retrospectivă a activității sale din aceste trei decenii:
EXCELSIOR. 30 de zile pentru 30 de ani. Rămâneți alături de EXCELSIOR și urmăriți activitatea sa online pe paginile de Facebook și Instagram , pe website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/ și pe canalul de YouTube al instituției. Momente semnificative din istoria Teatrului EXCELSIOR, aici: https://www.teatrul-excelsior.ro/excelsior-30-momente-semnificative-din-istoria-noastra/

La mulți ani, EXCELSIOR!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.