Centrul de urgențe stomatologice pentru copii, o inițiativă PMB apreciată de bucureșteni

Social

Deschis în data de 28 aprilie, centrul de urgențe stomatologice pentru copii – o inițiativă a Primăriei Capitalei și ASSMB, cu sprijinul Universității Politehnica București, și-a dovedit deja utilitatea, aici fiind efectuate deja 33 de intervenții pentru tratarea unor urgențe și acordate aproape 130 de consultații telefonice vizând recomandări medicale referitoare la afecțiuni care nu reprezintă urgențe stomatologice.
Centrul de urgențe stomatologice pentru copii este amplasat în complexul Regie, în cadrul cabinetelor care asigură în mod normal asistența stomatologică pentru studenții politehniști.

Este vorba despre PATRU CABINETE STOMATOLOGICE dotate cu unituri dentare moderne, achiziționate în 2019, deservite de o stație de sterilizare cu 4 autoclave.
Începând din 28 aprilie, zilnic, în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar în weekend între orele 9.00-16.00, trei echipe formate din câte un medic și un asistent medical sunt la datorie în aceste cabinete, în timp ce o altă echipă realizează triajul epidemiologic al pacienților și al aparținătorilor.
Toți medicii și asistenții medicali sunt angajați ai Rețelei de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB.
Consultațiile au loc NUMAI după ce în prealabil este stabilită o programare, în acest scop fiind disponibil un număr de Call Center dedicat urgențelor stomatologice – 0374887887.Programul Call Center-ului este de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 9.00 – 16.00. Apelurile telefonice sunt preluate, de asemenea, de medici stomatologi din rețeaua de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB.

Pentru a respecta măsurile de distanțare socială, dar și pentru a permite efectuarea procedurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, părinții cu copii sunt rugați să NU se prezinte la cabinet dacă nu au sunat înainte la Call Center!
După fiecare pacient, se sterilizează tot instrumentarul folosit cu patru autoclave moderne, se schimbă echipamentul de protecție al personalului medical, se igienizează și dezinfectează întreg cabinetul, inclusiv cu ajutorul nebulizatorului, tocmai pentru a respecta toate protocoalele necesare pentru evitarea contaminării cu noul virus COVID-19.
Realizarea acestui centru de urgențe nu ar fi fost posibilă în absența eforturilor depuse și a investițiilor realizate de Primăria Capitalei, începând cu anul 2017, în cadrul unui amplu proiect de modernizare a tuturor cabinetelor stomatologice școlare și universitare din București.
Primăria Capitalei, prin ASSMB, susține integral cheltuielile necesare funcționării acestui centru de urgențe stomatologice, iar TOATE TRATAMENTELE SUNT GRATUITE!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.