Consilierii generali au aprobat, în ședința de consiliu de astăzi, 30 martie 2022, mărirea prețului gigacaloriei în București, pentru persoanele racordate la sistemul centralizat de termoficare

Social

Primarul General, Nicușor Dan: ”Consiliul General al Municipiului București a votat majorarea prețului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Noul preț care va fi plătit de bucureșteni este 330 de lei + TVA și va intra în vigoare pe 1 aprilie.Consilierii generali USR, PNL și PMP și-au asumat această majorare impopulară și le mulțumesc că au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susține singură creșterea puternică a costurilor cu termoficarea.

PMB va continua, însă, să subvenționeze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca prețul plătit de bucureșteni să nu fie excesiv.

Reamintesc că prețul gigacaloriei plătit de bucureșteni n-a mai fost mărit din anul 2011 și precizez că noul preț e comparabil cu prețurile din alte mari orașe. De exemplu, la Timișoara se plătește 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanța 450 de lei pe gigacalorie. Aceste prețuri există din ianuarie / februarie, deci locuitorii acestor orașe au plătit sau plătesc facturi majorate și pentru lunile de iarnă.

În Capitală, creșterea prețului la gigacalorie se va simți deocamdată mai puțin, pentru că am intrat în primăvară și în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii.

Rog bucureștenii să înțeleagă situația și îi asigur că n-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați de realitățile economice”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .