Continuăm să acordăm stimulente financiare între 1.000 și 3.000 de lei/gospodărie pentru combaterea crizei energetice. Mai ai la dispoziție două săptămâni să depui cererile de decontare

Social

Ai domiciliul sau reședința în Sectorul 1 și dorești să beneficiezi de stimulentele financiare acordate de către Primăria Sectorului 1 pentru combaterea celei mai mari crize energetice din istorie? Mai ai la dispoziție două săptămâni pentru a depune cererile de decontare directă însoțite de documentele justificative. Reamintim faptul că pentru a beneficia de aceste stimulente, cuprinse între între 1.000 și 3.000 de lei/gospodărie, în funcție de veniturile membrilor familiei, cetățenii Sectorului 1 trebuie să depună cererile până cel târziu în data de 30 iunie 2023, iar decontarea directă către beneficiari se va face până în data de 31 iulie 2023.

Stimulentele financiare se acordă pentru decontarea facturilor destinate asigurării nevoilor energetice minimale pentru iluminat, încălzirii optime a locuinței pe timp de iarnă, susținerii facilităților de gătit și asigurării apei calde în locuință, facturilor prin care se achiziționează, în cadrul locuinței, echipamente eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea și asigurarea apei calde de consum, pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depășite din punct de vedere tehnic și moral cu aparate de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic, pentru utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun consum de energie, precum și pentru decontarea facturilor în vederea achiziționării de produse și servicii în scopul creșterii performanței energetice a clădirilor ori pentru conectarea la surse de energie.

Unde pot fi depuse cererile ?

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor din această zonă administrativă, Primăria Sectorului 1 a amenajat patru centre dedicate exclusiv depunerii cererilor pentru acordarea stimulentelor financiare în vederea combaterii crizei energetice, însoțite de celelalte documente justificative. Acestea sunt situate în următoarele locații:

– Sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr.9;

. Clădirea Primăriei Sectorului 1 din Piața Amzei nr.13 (parter- strada Piața Amzei);

. Clădirea Primăriei Sectorului 1 din Strada Mureș nr.18-24 (etaj 1- Piața Mureș);

. Sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 din Bulevardul Mareșal Averescu nr.17 (centru dedicat stimulentelor de 3000 lei/gospodărie).

Programul de funcționare al acestor centre este în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08:30- 16:30. Cererile pentru acordarea stimulentelor financiare în vederea combaterii crizei energetice, însoțite de celelalte documente justificative, se pot depune și în format electronic în aplicația https://ticheteanticriza.primarias1.ro/ sau pe adresa de e-mail ticheteanticriza@primarias1.ro.

Vă recomandăm să accesați cu prioritate aplicația noastră https://ticheteanticriza.primarias1.ro/, pentru că timpul de tratare a cererii va fi mult mai scurt.

Cuantumul stimulentelor anticriză

Stimulentele financiare se vor acorda diferențiat, pe gospodărie, în funcție de venituri/cap/ membru de familie, astfel:

. Pentru gospodăriile care realizează venituri/cap/membru de familie până în pragul maxim al salariului minim net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 3.000 lei/gospodărie;

. Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/cap/membru de familie între salariul minim net pe economie și salariul mediu net pe economie vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 2.000 lei/ gospodărie;

. Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/cap/membru de familie peste salariul mediu net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare, în valoare de 1.000 lei/gospodărie.

Mai multe detalii despre acest program, pe site-ul Primăriei Sectorului 1: https://ticheteanticriza.primarias1.ro/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .