Expoziţia ”Change” din cadrul Romanian Design Week 2020, la Muzeul Naţional de Artă al României

Divertisment

Expoziţia „Change” din cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Romanian Design Week 2020, care se va desfăşura în perioada 15 – 24 mai la Bucureşti, va avea loc la Muzeul Naţional de Artă al României.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES, expoziţia „Change”, un proiect The Institute, propune un traseu structurat pe patru mari subteme: Experiment – design experimental şi conceptual, Natural Resources – proiecte care explorează relaţia dintre materiile prime primordiale, armonia senzorială şi metode de prelucrare arhaice şi sustenabile, Redesign Crafts – integrarea meşteşugurilor tradiţionale în procesele de design contemporan şi Placemaking – o colecţie de proiecte de arhitectură, urbanism participativ şi arhitectură de interior, care vorbesc despre îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi, dar va aborda şi teme transversale, precum sustenabilitatea şi reciclarea.

Expoziţia este curatoriată de echipa RDW, arhitectura este semnată de Attila Kim Architects, iar conceptul grafic de Radu Manelici.

Romanian Design Week 2020, cu tema „Schimbarea/Change”, propune un exerciţiu de regândire şi redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.

RDW 2020 îşi propune să realizeze o radiografie cât mai cuprinzătoare a proiectelor din sfera designului şi industriilor creative locale, dar şi internaţionale, care respectă tema festivalului de anul acesta.

În parteneriat cu British Council, RDW propune o serie de evenimente sub titulatura „UK Focus”: o expoziţie, o serie de conferinţe şi workshopuri care investigheză sustenabilitatea în design, conceptul de „circular cultures”, dar şi căi inovatoare de a construi un viitor sustenabil şi organizarea unei vizite de lucru pentru organizaţii din Marea Britanie în Bucureşti şi în zona Transilvaniei, în cadrul programului British Council Crafting Futures, cu obiectivul de a susţine viitorul meşteşugului la nivel global. „UK Focus” include şi o serie de proiecţii de filme din sfera designului în cadrul noului format al RDW dedicat specialiştilor, Professionals.

Expoziţia capsulă „UK Focus – Circular Cultures” va fi găzduită, de asemenea, de MNAR şi exemplifică obiectivele programului european de design sustenabil şi economii creative cu acelaşi nume, semnat de British Council.

Potrivit organizatorilor, evenimentele şi expoziţiile cuprinse în programul Romanian Design Week 2020 sunt integrate într-o serie de noi categorii, precum: Professionals – bringing together the industries that build Romania, care adună la un loc evenimentele dedicate profesioniştilor în design, arhitectură sau modă, dar şi proiecţii de filme de specialitate şi Noaptea Studiourilor de Arhitectură; Young Showcase – rising fashion stars of DIPLOMA 2019, expoziţii capsulă care prezintă lucrări ale tinerilor designeri vestimentari; Design Flags – International design exhibitions, expoziţii care documentează evoluţia designului din perspective culturale internaţionale; Kids Love Design – exhibitions. workshops. toys. for kids; Design Market – design to sell şi Design Go! – The network of design places in Bucharest, care va îngloba toate evenimentele conexe din Bucureşti asociate festivalului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.