Femeile din Sectorul 1 îşi pot face gratuit Testul Babeş-Papanicolau la Complexul Multifuncţional Caraiman

Social

Testul Babeş-Papanicolau şi examenul auxiliar se efectuează gratuit pentru femeile din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, a început o campanie în acest sens, pentru a facilita femeilor din Sectorul 1 depistarea cancerului de col uterin încă din stadiul incipient.

Recoltările se fac zilnic, de luni până vineri, iar programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncţional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, Bucureşti, sau sunând la numărul de telefon: 021.2244073.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului, cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele, după cel mamar. În plus, ţara noastră se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte incidenţa bolii şi pe primul loc la mortalitatea cauzată de această boală.

Cancerul de col uterin se poate diagnostica încă din stadiul incipient, când poate fi tratat complet, prin testul Babeş-Papanicolau, dacă acesta este efectuat anual. Prin acest test, se pot depista celulele anormale înainte ca ele să se transforme în celule tumorale.

Complexul Multifuncţional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor. Acesta dispune de cabinete dotate cu aparatură de ultimă generaţie: ginecologie, planificare familială, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie şi ORL, etc. Pentru mai multe detalii legate de serviciile oferite puteţi accesa site-ul www.cmcaraiman.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.