Fundaţia Preţuieşte Clipa

Divertisment

În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc la Bucureşti, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din ţară şi anume CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAŢIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ŞI DĂRUIRE”.

Proiectul ajuns la ediţia a VI-a, este organizat de Fundaţia Preţuieşte Clipa în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu” şi este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerul Educaţiei Naţionale.

Concursul cuprinde două secţiuni: Creaţie Plastică – cu tematica FEREASTRĂ CĂTRE VIITOR unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale în viitor, comuniunea dintre om şi natură în viitor, mijloace de transport şi călătorii în viitor, iar în cadrul secţiunii Icoane pe sticlă tematica este ICONOGRAFIA TRADIŢIONALĂ ROMANEASCĂ.

Retrospectiva ediţiei anterioare ne dovedeşte a fi unul dintre cele mai ample concursuri artistice din Capitală, şi nu numai! În total au dat curs invitaţiei noastre 500 profesori coordonatori din toată ţara plus Republica Moldova, Grecia şi Ucraina însumând peste 3000 lucrări de creaţie plastică şi 300 icoane pe sticlă.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învăţământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial şi liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxă de participare.

În urma unei selecţii cei mai talentaţi elevi din ţară vor participa la etapa directă ce va avea loc sâmbătă 9 mai 2020 începând cu ora 9.00 la Sala Madgearu (Pavilion B3) în incinta Romexpo Bucureşti, unde timp de 4h vor picta pe o temă dată sau vor realiza o icoană pe sticlă.

În aceeaşi zi, începând cu ora 16.00 va avea lor vernisajul concursului, festivitatea de premiere şi decernarea premiilor.

Se vor acorda premiile I, II şi III şi menţiuni pentru fiecare secţiune şi grupe de vârste. Premiile şi diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se vor acorda diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu sprijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secţiunilor vor fi publicate în catalogul ediţiei. Juriul concursului este constituit din artişti plastici aparţinând UAP din România şi inspectori de specialitate.

Regulamentul integral, precum şi toate detaliile referitoare la organizare le găsiţi pe pagina de facebook:
https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.