Gabriela Firea: Spitalul ‘Victor Babeş’ este pregătit să asigure încă 340 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus

Social

Spitalul de boli infecţioase şi tropicale ”Victor Babeş”, administrat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, anunţă primarul general, Gabriela Firea.

”Printre primele măsuri pe care le-am luat pentru asigurarea condiţiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistaţi pozitiv pentru COVID-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri. Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut. (…) La Spitalul ‘Victor Babeş’ s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale şi infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de 2 săptămâni şi fac gardă la 3 zile. Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei. Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu COVID-19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Ea le mulţumeşte tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, îşi riscă sănătatea pentru a-şi face datoria. ”Să ne susţinem eroii şi să îi ocrotim pe cei dragi. Le mulţumesc şi le sunt recunoscătoare tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, îşi riscă sănătatea pentru a-şi face datoria! Au pus interesul naţional comun înaintea interesului personal. (…) Aceşti oameni depun un efort uriaş şi se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât şi propriile familii! Aş dori să le mulţumim cu toţii tuturor celor care luptă în linia întâi pentru rezolvarea acestei crize în sănătate şi să nu uităm că trebuie şi noi să fim responsabili, să respectăm cu stricteţe regulile de igienă, astfel încât eforturile şi sacrificiile acestor oameni să nu fie în van!”, arată Firea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.