Ești adolescent și #staiacasa? (În)scrie-ți piesa la NEW DRAMA și ea poate deveni spectacol!

Divertisment

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas două săptămâni în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.
Termenul limită pentru aplicații este 30 martie 2020. 

Ce trebuie să faci?
Scrie o piesă într-un act şi trimite-o pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul- excelsior.ro împreună cu o scrisoare prin care să îţi motivezi participarea la concurs.
Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnatăcâștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020 – 2021.
Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020 – 2021.

ETAPELE DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI NEW DRAMA:
a. Înscrierea textelor în concurs (deadline: 30 martie a.c.), jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie a.c.).
b. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (29 – 31 mai a.c.).
c. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu participarea unor regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (3 octombrie a. c.).
d. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2020-2021.
Regulamentul concursului , formularul de înscriere , precum și alte informații utile, se găsesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, NEW DRAMA a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție și se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.
Director programe: Maria ROTAR
Coordonator proiect: Elena PATAP
E-mail: secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro
Website: www.teatrul-excelsior.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.