Platforma online www.mybac.ro oferă sprijin elevilor de liceu

Social

Primarul general, Gabriela Firea, salută iniţiativele private care vin în sprijinul elevilor bucureşteni, menţionând că platforma www.mybac.ro se adresează în special elevilor din clasa a XII-a, în vederea pregătirii pentru Bacalaureat.

„Având în vedere că mii de elevi sunt nevoiţi să stea acasă în această perioadă, oferirea unor mijloace de informare educaţională alternative este foarte importantă şi de aceea Primăria Capitalei, prin Proedus, a lansat o platformă care oferă cursuri gratuite elevilor. Acum, acestui demers s-a alăturat şi o iniţiativă privată care oferă elevilor de liceu, în special celor din clasa a XII-a, materiale suport în vederea pregătirii examenului de Bacalaureat. Edunation oferă acces gratuit la platformă tuturor elevilor de liceu pe durata acestei perioade. În plus, se doreşte implementarea gratuită a platformei în 4 licee bucureştene, timp de 1 an. Este vorba despre o platformă online, www.mybac.ro, care oferă sprijin elevilor de liceu, dar în special celor din clasa a XII-a, în vederea pregătirii pentru Bacalaureat”, a scris Firea pe Facebook.

Ea a spus că pe această platformă există materiale pentru fiecare profil-specializare de liceu, pentru cel puţin patru materii, incluzând exemplificări pe exerciţii tip Bacalaureat. Acestea sunt în format pdf, video, audio. Liceenii pot susţine, de asemenea, teste de evaluare de tip grilă. În plus, se poate urmări progresul cantitativ şi calitativ al elevului, în aşa fel încât fiecare utilizator să îşi urmărească progresul cât mai exact.

„Sperăm să fim cu toţii solidari în această perioadă şi să facem tot ce ne stă în putinţă să ne sprijinim unii pe alţii. Astfel, societatea Education SRL din Bucureşti doreşte să sprijine demersul iniţiat de Primăria Capitalei, pentru susţinerea continuării procesului de învăţare pe durata suspendării activităţii şcolilor. Infrastructura pe care rulează platforma mybac.ro, denumită TurboLMS, poate fi utilizată în orice instituţie de învăţământ sau orice altă entitate care necesită instruirea elevilor sau personalului. Şi părinţii îşi pot crea un cont pe această platformă, astfel încât să poată urmări progresul elevilor în timp. Sunt peste 380 de lecţii în format video, peste 250 de materiale pdf, peste 500 de probleme rezolvate, peste 50 de lecţii în format audio, peste 50 de teste”, a adăugat Firea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.