Spitalul Colentina, pregătit să devină unitate suport a Institutului “Matei Balş”

Social

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că Spitalul Colentina va fi eliberat treptat pentru a deveni unitate suport pentru Institutul de boli infecţioase ”Matei Balş”, primind pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

“Pregătim în această perioadă ca Spitalul Colentina, unul dintre cele mai mari şi importante unităţi spitaliceşti din Bucureşti, să devină unitate suport a Institutului de boli infecţioase ‘Matei Balş’. Vreau să le transmit atât pacienţilor trataţi la Spitalul Colentina, cât şi medicilor şi asistentelor că nu iam părăsit, nu i-am abandonat. Ne îngrijim de soarta lor, dar trebuie cu toţii să contribuim în această perioadă de pandemie de coronavirus. Prin urmare, din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătăţii, situaţia va fi următoarea: practic, în Spitalul Colentina, după ce acesta va fi eliberat, cele mai uşoare cazuri – tratate deja – vor fi externate; pacienţii care mai au nevoie de îngrijire vor fi transferaţi la celelalte spitale. Corp cu corp, deci clădire cu clădire, pentru că este un spital pavilionar, va primi pacienţii de la Institutul de boli infecţioase ‘Matei Balş’, sub directa îndrumare a profesorului Streinu Cercel”, a arătat primarul general, într-o transmisie live pe Facebook.

Firea a dat asigurări că personalul medical va primi echipamentul de protecţie necesar, pentru a nu risca să se îmbolnăvească. “Este posibil să vină pacienţi infectaţi cu coronavirus, dar care să aibă şi alte afecţiuni, din alt domeniu. Şi atunci este normal ca medicii de la Spitalul Colentina să trateze în ambele sensuri, şi coronavirusul, dar şi boala cronică sau acută pe care o are pacientul care se prezintă la medic. De aceea, vom avea o foarte mare grijă ca aceşti medici şi asistentele să aibă echipamente de protecţie, combinezoane de unică folosinţă, măşti cu triplă protecţie şi mănuşi”, a spus primarul general. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.