Prelevare multiplă de organe la Spitalul Universitar București. Vor fi salvați cel puțin 4 pacienți

Social

O prelevare multiplă de organe a fost realizată, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgență București, urmând a fi salvate viețile a cel puțin 4 bolnavi. Pacientul donator a fost internat la acest spital cu politraumatism după un accident rutier .

La Spitalul Universitar de Urgență București a fost realizată o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat, cornee) care vor salva viețile a cel puțin 4 bolnavi, potrivit reprezentanților unității.

„Activitatea este realizată în cadrul Programului Național de Transplant și a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” și din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Pacientul donator a fost îngrijit în Spitalul Universitar de Urgență București pentru politraumatism prin accident rutier, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor”, se arată într-un comunicat de presă.

Spitalul Universitar de Urgență București este un membru activ în cadrul Programului Național de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.