Unitățile de invățămant din Capitală se pot testa gratuit prin programul derulat de Primăria Capitalei.

Social

Primăria Capitalei, prin ASSMB, testează, prin proiectul „Scoli Sănătoase in Bucuresti”, și elevii care au simptome de infecţie respiratorie.

Primarul General, Gabriela Firea, s-a aflat astăzi la clinica Lotus-Med, una din clinicile afiliate programului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, unde s-au inscris pentru testare primele cadre didactice.

Primarul General, Gabriela Firea: „Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitătile de invățămant din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Bucuresti să se inscrie in programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului ‘Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă’.


In intreaga Europă se testează masiv elevii și cadrele didactice, astfel incat școlile să fie sigure, iar cei mici, profesorii lor precum și cei de acasă să fie in sigurantă!

Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar in Bucuresti, in școli private și de stat, sunt 24.000 de profesori.


Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achizitionat aparate de testare și ne-am asociat cu cat mai multe clinici de stat și private astfel incat testările și rezultatele să se realizeze intr-un timp cat mai scurt! ”.

Directorul Medical al ASSMB, Turkes Ablachim: 

„Din dorința de a-i ajuta pe copii și pe profesori, am pus la punct această aplicatie online,https://testamcovid.assmb.ro, care se poate accesa foarte simplu, sunt solicitate putine documente, totul este interactiv și oricine va avea nevoie de testare va fi programat chiar a doua zi”.

Directorul general al Centrului Medical Lotus-Med, Adrian Cotarla, a explicat că a crescut capacitatea de testare in clinica pe care o conduce la 1.000 de teste pe zi, într-un timp de maxim 24 de ore de răspuns. A fost scurtat timpul de aşteptare la recoltare printr-o aplicaţie care să preia automat datele pacienţilor.

Directorul General al ASSMB, Vasile Apostol: „Este foarte important ca beneficiarii acestui proiect să afle, in primul rand, că au aceasta posibilitate, de a se testa gratuit. Am trimis in acest sens o adresa catre Inspectoratul General al Municipiului Bucuresti, colaborăm cu primăriile de sector și am operationalizat un call center, cu următoarele numere de telefon: 0759.030.871, 0759.030.881, 0759.030.882”.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, testează, prin proiectul „Scoli Sănătoase in Bucuresti”, și elevii care au simptome de infectie respiratorie. Acțiunea vizează preșcolarii, elevii din școli și licee, publice sau private, cărora, în urma triajului observațional și a evaluării stării de sănătate, realizată de către personalul medical, nu le este indicată participarea la cursuri și sunt necesare investigații suplimentare. Părintele sau reprezentatul legal al elevului poate solicita apoi, în mod voluntar, înscrierea elevului în proiect, pentru testarea RT-PCR, apelând telefonic la numerele de call center ale ASSMB.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.