Firea: Începe programul de testare a elevilor; aplicaţia pentru profesori este deschisă

Social

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că luni începe programul ”Şcoli sănătoase în Bucureşti”, care asigură posibilitatea testării gratuite pentru COVID-19, cu aparate RT PCR, pentru copiii care prezintă simptome de infecţie respiratorie.

Într-o intervenţie live pe Facebook, primarul general a menţionat că joi a început şi testarea gratuită a personalului didactic şi a celui auxiliar din unităţile de învăţământ bucureştene, dar ar exista “o lipsă de colaborare” cu inspectoratele şcolare.

“Începând de astăzi se pot înscrie şi profesorii şi copiii pentru a se testa. Aplicaţia pentru profesori este deschisă de joi, de la prânz, dar am văzut că au fost anumite ezitări şi, în special, o lipsă de colaborare cu inspectoratele şcolare. Sperăm să se deblocheze aceasta, în interesul copiilor”, a spus Firea.

Primarul general preciza sâmbătă că programul “Şcoli sănătoase în Bucureşti” are un buget de 50 de milioane de lei şi asigură posibilitatea testării gratuite cu aparate RT PCR pentru toţi copii care, în urma “alterării stării de sănătate în timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigaţii medicale suplimentare”. Ea explica că detaliile privind acest program vor fi disponibile luni pe pagina de Internet www.assmb.ro, la secţiunea “Proiecte”.

Municipalitatea anunţa, joi, începerea testării gratuite a personalului didactic şi a celui auxiliar din unităţile de învăţământ din Bucureşti. Cei care doresc testarea se pot înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea dedicată proiectului “Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”.

“După finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului din cadrul ASSMB va face programarea beneficiarilor la unităţile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacităţii de testare comunicată zilnic de acestea”, menţiona PMB. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.