Truse de prim-ajutor în caz de cutremur. Primăria Capitalei le va distribui locatarilor din blocurile încadrate în clasa I de risc sesmic

Social

Bucureștenii care stau în blocuri din clasa I de risc sesmic ar putea primi truse noi de prim-ajutor. Adică acele kituri de supraviețuire cu apă, mâncare, bandaje și fluiere, care i-ar ajuta câteva zile în cazul unui cutremur puternic. Astfel de truse au fost împărțite și în 2013, dar au expirat. Iar acum Primăria Capitalei vrea să le înlocuiască.

5.845 de truse de prim-ajutor ar urma să ajungă la bucureștenii care locuiesc în clădiri încadrate la clasa I risc seismic. Fiecare trusa va conține apă și mâncare pentru câteva zile, materiale sanitare, lanternă și fluier, pentru ca oamenii să-și poată semnala prezența sub dărâmături.

Proiectul va fi supus la vot în ședința Consiliului General al Municipiului București din 14 februarie. Autoritățile din Capitală au mai împărțit astfel de truse și în perioada 2012-2013. Dar, pentru că podusele din truse au termen de valabilitate de 5 ani, acestea trebuie înlocuite.

Conform datelor centralizate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, în municipiul București sunt 170 de clădiri încadrate la clasa I și 173 de imobile din aceeași categorie care prezintă pericol public. În total, 5.845 de apartamente.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.