Au fost înmânate primele repartiții de locuințe sociale în complexul rezidențial din sectorul 6.

Social

Beneficiarii sunt persoane aflate pe lista de priorități, întocmită anual pentru familiile aflate în situații grave sau deosebite: persoane cu dizabilități, vârstnici care au fost evacuați în urma retrocedării imobilelor și care nu au posibilitatea obținerii unui credit, familii monoparentale, sau alte situații în care acestea se află la limita marginalizării sociale.

Primarul General, Gabriela Firea:

Am inceput repartizarea locuințelor sociale din blocurile construite de Primăria Capitalei, în primul complex ridicat de la zero, în ultimii 30 ani, de catre două companii municipale inființate acum 2 ani. Complexul este construit în sectorul 6, pe Bd. Prelungirea Ghencea. 

În București sunt peste 4.000 de cereri pentru locuințe sociale depuse la PMB si tot atat la sectoare. Din păcate, până acum nu au putut fi rezolvate pentru că Primăria nu a construit blocuri cu această destinație în mandatele anterioare.

Anul trecut, prin două dintre companiile municipale (Imobiliara si Trustul de cladiri) am demarat un proiect ambițios în domeniu, vor fi în total 8 blocuri de locuințe sociale, cu 600 de apartamente.

Primul bloc, cu 11 etaje și 114 apartamente, este aproape gata, iar celelalte 7 blocuri vor avea 5 etaje.

Astăzi ne întâlnim cu primii beneficiari, care primesc locuințe în acest ansamblu, practic le înmânăm notele de atribuire.

Viceprimar Aurelian Bădulescu: “Complexul de locuințe este situat în continuarea cartierelor Drumul Taberei și Ghencea, într-o zonă care începe să fie din ce în ce mai utilată cu facilități sociale. 

Urmează să mărim în zonă căile de acces și să le vascularizăm cu cele necesare transportului, pentru ca cei care vor ocupa aceste apartamente să aibă acces direct la zonele centrale ale orașului. Este cel mai îndrăzneț proiect și prima realizare la această dimensiune la nivelul Capitalei în domeniul social.”

La parterul blocului va exista un complex multifuncțional de servicii – de ex spălătorie, creșă, astfel încât locatarii să aibă acest gen de facilități la îndemână.

În zonă se află deja centre comerciale, piețe, nu mai puțin de 14 grădinițe, 11 școli generale și 6 licee. Prima etapă a proiectului include și realizarea a aprox 1.300 mp de spații verzi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.