Ioan Sîrbu, susţinut de Alianţa PRO Bucureşti 2020, şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei

Politic

Ioan Sîrbu, medic militar în rezervă, susţinut de Alianţa PRO Bucureşti 2020, şi-a depus, luni, candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti.

Candidatul Alianţei PRO Bucureşti 2020 a venit la sediul BEM însoţit de preşedintele Pro România, Victor Ponta, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi candidaţii alianţei la celelalte primării de sector.

„Este o mare onoare pentru mine să fi candidatul acestei alianţe (…) Am acceptat această provocare într-un context în care Bucureştiul, aşa cum îl ştim cu toţii astăzi, trece printr-o situaţie aproape imposibilă. Doamna Firea a falimentat Bucureştiul, lucrul acesta este ştiut de toată lumea, l-am semnalat şi când am fost prezentat candidatul alianţei şi constat cu mare insatisfacţie că, de la momentul respectiv şi până astăzi, conturile primăriei sunt închise, sunt blocate, practic primăria este în faliment. Asta a putut doamna Firea să producă în mandatul ei de 4 ani, să aducă primăria în faliment şi la acest lucru a concurat, într-un fel, şi domnul Nicuşor, întrucât a fost consilier o perioadă însemnată, iar problema aceasta pe care Bucureştiul trebuie să o suporte astăzi vine dintr-un trecut”, a declarat Ioan Sârbu după depunerea la BEM a candidaturii.

El a punctat că administraţia Bucureştiului are nevoie de un medic la conducere în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi traversată această perioadă fără pierderi şi fără consecinţe asupra vieţii bucureştenilor.

„În ceea ce mă priveşte: ştiu, pot şi vreau să fac treabă în cadrul acestei alianţe de succes. Şi, mai cu seamă, ca manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central şi şef al Direcţiei Medicale, sunt funcţii pe care le-am deţinut în cariera mea medico-militară, fiind la bază medic militar, am reuşit să fac din aceste două instituţii poate cele mai prestigioase unităţi medicale din România. Acest exerciţiu al meu, administrativ şi managerial, îmi dă posibilitatea să pot să vin cu soluţii pe care să le implementez şi să putem împreună să traversăm această pandemie”, a spus Sîrbu.

El a invocat, ca „misiune imediată”, unirea forţelor politice pentru a se reuşi începerea anului şcolar în bune condiţii.

„Trebuie ca noi toţi să ne unim forţele, să punem ideile şi gândurile laolaltă, astfel încât, în septembrie, să aducem copiii în şcoli. Este o datorie socială şi morală a noastră, a tuturor să facem lucrul acesta. (…) Statul, din punct de vedere constituţional, are această obligaţie de a asigura dreptul la instrucţie, accesul la învăţământ, ori, după cum vedeţi, Guvernul, astăzi, nu a venit cu nicio soluţie, absolut niciuna, s-a baricadat în Calea Victoriei şi a transferat toată responsabilitatea primăriilor şi directorilor de şcoli”, a mai declarat Sîrbu.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a subliniat experienţa lui Ioan Sîrbu ca medic şi fost manager de spital.

„Atât vreau să spun, cum e şi sloganul nostru: 1% politică pentru Bucureşti şi 99% muncă şi rezultate. Sloganul a fost inspirat de Sectorul 3, acolo unde Robert Negoiţă a făcut mai puţină politică şi foarte multă treabă ca primar. Sunt convins că şi domnul doctor Sîrbu acelaşi lucru îşi propune şi sunt convins că toţi cei din Bucureşti care vor un medic, care vor un fost manager, un om capabil de muncă şi de rezultate au pe cine să voteze. Nu vreau să votăm contra cuiva, să nu iasă nu ştiu cine şi nici nu vreau să facem bancuri proaste cu primari din 2000-2004 care au mai fost pe la Primărie, ştim, cum, ce au făcut, s-au trezit acum la bătrâneţe să facă circ. Cred că Bucureştiul are nevoie de oameni care, pe termen lung, să muncească, nu de circ, nu are nevoie de politică prea mult, de scandal şi cu PRO Bucureşti asta încercăm să oferim în acest moment”, a spus Ponta.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a adăugat că la Primăria Generală a Capitalei este nevoie de „un manager, de un gospodar, de un om în putere care poate să facă treabă”.


„Avem speranţe că vom avea un succes pe data de 27 (septembrie – n.r.) şi că după 27, partea de 1% (politică – n.r.) deja ne-om fi epuizat-o până atunci şi după 27 vom fi sută la sută treabă şi zero la sută politică. De aceea suntem aici, şi cu domnul doctor pe care-l susţinem, facem împreună echipă, şi cu Victor Ponta, pentru că, da, politica este un sport de echipă, chiar dacă nu suntem perfecţi, suntem buni. Şi noi, în Sectorul 3, suntem chiar cei mai buni şi încercăm să exportăm şi la celelalte sectoare şi la municipalitate treaba bună pe care noi am făcut-o în Sectorul 3”, a arătat Negoiţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.