Marion Cotillard, la Bucureşti. Celebra actriță interpretează rolul Ioana d’Arc la Ateneul Român

Divertisment

Celebra actriţă franceză Marion Cotillard, premiată cu Oscar în 2008 pentru rolul Edith Piaf în filmul La mome, e la Bucureşti. Urcă mâine pe scena Ateneului unde interpretează rolul Ioanei d’Arc, alături de orchestra naţională din Lile. Actrița și-a amintit azi că a mai fost o dată la Bucureşti, să filmeze, acum 18 ani.

În tricou, fustă și balerini, discret machiată, Marion Cotillard a răspuns la întrebările jurnaliștilor relaxată. Fuge de statutul de supervedetă, caută naturalețea și normalitatea.

La conferința de presă a explicat cu ce dificultăți s-a confruntat în interpretarea Ionei d’Arc în opera lui Arthur Honegger. Are o partitură vorbită și trebuie să intre în dialog cu cântăreții și corul.

Marion Cotillard: Ce e dificil e tehnica. E greu să te sincronizezi, dacă greşeşti, e greu să faci faţă nemulţumirii. Când realizezi că nu eşti perfect sincronizată. Mai ales când sunt implicaţi mulţi oameni pe scenă. E o muncă diferită pe scenă decât în cinema. E o altă dinamică, altă tensiune. Dar această operă e foarte cinematografică.

Ioana d’Arc pe rug a fost scrisă de elvețianul Arthur Honegger în 1938, pe libretul lui Paul Claudel, și pune în scenă ultimele clipe ale eroinei, momentul execuției, când e arsă de vie la Rouen, în 1431.

Presa internațională a remarcat cu câtă pasiune interpretează rolul Ioanei d’Arc Marion Cotillard.

Actrița e cea mai în vogă franțuzoică de la Hollywood, după ce a jucat în mai multe superproducții.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.