Pentru perioada următoare sunt pregătite să intervină 310 utilaje și 358 de operatori

Social

Ca urmare a prognozei meteorologice, care anunță ninsori în București, Primăria Capitalei, în calitate de coordonator al operațiunilor de deszăpezire, verifică stadiul pregătirilor de intervenție.
Astfel, în momentul de față, sunt pregătite pentru a interveni, dacă va fi necesar, 310 utilaje destinate să împrăștie material antiderapant și pentru pluguit zăpada și 358 de operatori. Totodată, sunt disponibile, în total, la nivelul celor 6 sectoare, 21.667 de tone de material antiderapant.
Subliniem faptul că, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, parcul de utilaje va fi suplimentat cu utilajele necesare pentru încărcat şi evacuat zăpada.

În caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale și instituții publice, pe pante, rampe și poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraș.
Totodată, pentru protecția persoanelor fără adăpost, echipele DGASMB realizează acțiuni de depistarea persoanelor fără adăpost, pe care le direcționează către centrele sociale din Pallady și Odessa din Calea Șerban Vodă. Echipele de intervenție DGASMB distribuie pături pentru persoanele fără adăpost, care refuză cazare în centrele municipalității, precum și băuturi calde (ceai și supă).

În acest sens, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului București.
Reamintim că Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/precipitațiilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.