PMB a lansat platforma online a proiectului DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIEȚI

Social

În mai puţin de o oră de la lansare, şapte bucureşteni s-au înscris pe platforma https://doneazaplasma.assmb.ro/

Primarul General, Gabriela Firea: Mă bucur să pot anunţa că de astăzi, 1 septembrie, platforma online dedicată proiectului “DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIAŢĂ” a devenit activă! Donatorii de plasmă pot regăsi la adresa de Internet https://doneazaplasma.assmb.ro/ – toate informaţiile necesare pentru înscrierea în proiect.

În acest moment este criză de plasmă. Ar putea fi salvaţi sute de pacienţi dar Ministerul Sănătăţii nu are un Program Naţional pentru a încuraja donarea de plasmă.

Noi ne dorim, prin această iniţiativă, să încurajăm donarea de plasmă de către pacienţi vindecaţi, prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1.000 euro/beneficiar, sub forma unui pachet de vouchere care vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de servicii medicale şi medicamente necesare recuperării post-infectare, precum şi pentru alimente.

Am iniţiat acest proiect pentru ca încurajarea unor tratamente inovatoare, care să contribuie la vindecarea sau la ameliorarea stării de sănătate a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, este absolut necesară şi pentru că, deşi peste 40.000 de români s-au vindecat de covid, foarte puţini dintre aceştia au donat!

Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent avem doar circa 400 de donatori. Este foarte important de ştiut că plasma donată de o persoană poate salva trei pacienţi!

Acest proiect vine atât în sprijinul pacienţilor cu forme severe, aflaţi pe patul de spital, cât şi al celor care, deşi aflaţi în convalescenţă, înţeleg misiunea nobilă de a veni în sprijinul celorlalţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, prin donare de plasmă, pentru ca plasma persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 conţine anticorpi care au învăţat să recunoască şi să combată virusul SARS-CoV-2.

Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim: “Subliniez faptul că acordarea acestor tichete valorice se face la cerere şi nu condiţionează actul de donare! Aplicaţia proiectului nostru este foarte simplă: solicitanţii pentru aceste tichete valorice trebuie să fie bucureşteni, să facă dovada că au donat şi vor primi imediat după înscriere confirmarea acesteia. Nu va fi nevoie de prezenţa acestora decât în momentul în care vin să-şi preia tichetele”.

Dr. Simin Florescu, Director Medical spitalul Victor Babeş: “Noi am tratat foarte mulţi pacienţi în această perioadă şi o bună parte au fost pacienţi cu forme grave, care au trecut prin terapie intensivă. Am administrat plasmă de la convalescenţi care au avut SARS COV 2 unui număr de 60 de pacienţi care au trecut prin terapie intensivă şi o bună parte dintre ei au supravieţuit şi au reuşit să părăsească spitalul.

Este foarte important ca această plasmă să fie disponibilă, pentru că există un interval terapeutic de câteva zile în care putem administra această plasmă cu maxim succes”.

Directorul General ASSMB, Vasile Apostol: “Proiectul aprobat vizează un număr de 500 de beneficiari, într-o primă etapa, iar valoarea totală a proiectului, decontată de Primăria Capitalei, prin ASSMB, este de 500.000 Euro (2.411.424 lei)”.

– În platforma online dedicată proiectului “DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIAŢĂ” https://doneazaplasma.assmb.ro/ – se regăsesc toate informaţiile necesare privind regulamentul şi documentele necesare pentru înscrierea în proiect.

– După completarea datelor, se va genera automat un număr de înregistrare în proiect. Confirmarea înregistrării, precum şi numărul de înregistrare, vor fi primite de către fiecare solicitant pe adresa de email înscrisă în aplicaţie.

– Lista cu magazinele şi unităţile în care pot fi folosite voucherele se află pe www.upromania.ro/doneazaplasmabucuresti şi pedoneazaplasma.assmb.ro. Magazinele şi unităţile pot fi identificate după autocolantul cu marca Up Social.

– Numere de telefon pentru asistenţă – 0726.190.927; 0724.225.775; 0751.243.495.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.