Politia Locala a Municipiului Bucuresti verifica depasirea nivelului de zgomot la cluburile din Capitala

Social

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, a intensificat in aceasta perioada actiunile de monitorizare si control a activitatilor desfasurate de cluburile din Capitala, in vederea evitarii producerii de disconfort fonic, prin urmarirea nivelului de zgomot in limita legal admisa.
Primarul General, Gabriela Firea: „Am dispus declansarea unei ample campanii de monitorizare a nivelului de zgomot, in special in zonele mixte, in care spatiile de relaxare sunt situate in apropierea celor de locuit. In ultima perioada am primit numeroase sesizari care atrag atentia asupra disconfortului creat de muzica data prea tare. Inteleg nevoia de a petrece vara cat mai placut, este sezonul in care ne dorim sa stam cat mai mult in aer liber, dar in Bucuresti sunt si oameni care au nevoie de liniste, sunt copii, persoane varstnice sau bolnavi de care trebuie sa avem la fel de multa grija, asa cum se intampla in orice comunitate functionala. Vor avea loc controale in fiecare week-end si, prin aplicarea legislatiei in domeniu, vom urmari sa incurajam respectarea drepturilor tuturor bucurestenilor”.
Astfel, avand in vedere sesizarile primite din partea cetatenilor cu privire la tulburarea linistii publice, pe parcursul intregului week-end, in intervalul 22.00 – 04.00, inspectorii DGPLCMB au efectuat masuratori sonometrice pentru constatarea depasirilor nivelului de zgomot in zona de nord a Capitalei – in proximitatea restaurantelor si cluburilor din Parcul Regele Mihai I (Herastrau).

Mentionam ca Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti va continua monitorizarea activitatilor surselor de poluare fonica, atat in Parcul Regele Mihai I, cat si in alte zone de competenta.
Precizam ca operatorii economici care nu respecta prevederile legale in vigoare risca sanctiuni cuprinse intre 30.000 si 60.000 de lei, in acord cu OUG nr.195/2005 privind protectia mediului. Mai mult, in cazul in care sunt inregistrate depasiri majore ale nivelului de zgomot, sau in conditiile in care se constata incalcarea repetata a prevederilor legale, agentii economici pot fi sanctionati chiar si prin suspendarea activitatii.
De la inceputul anului 2019 si pana in prezent, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protectia mediului, au fost aplicate un numar de 44 de sanctiuni agentilor economici din Centrul Istoric si parcurile din Capitala.