Prelevare de organe şi ţesuturi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti

Social

O nouă prelevare de organe şi ţesuturi va avea loc miercuri noaptea la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, informează pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale de Transplant.

Organele şi ţesuturile vor fi prelevate de la un bărbat de 47 de ani cu traumatism cranio-cerebral căruia i-a fost pus diagnosticul de moarte cerebrală.

Echipele medicale de la Institutul Clinic Fundeni vor preleva ficatul şi rinichii, iar echipele de la Spitalul Clinic Colentina şi Spitalul Militar „Dr. Carol Davila” Bucureşti, ţesuturile.

„Încă 3 oameni vor primi şansa la o nouă viaţă prin transplanturile de ficat şi rinichi, începând din această noapte, datorită altruismului şi bunătăţii acestei familii, iar alţi oameni vor beneficia de transplant de cornee şi de ţesuturi osoase. Agenţia Naţională de Transplant este profund recunoscătoare familiei donatorului şi mulţumeşte echipei de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, coordonată de doamna prof. dr. Ioana Grinţescu şi conf. dr. Liliana Mirea, alături de coordonatorul de transplant dr. Rosana Turcu, precum şi echipelor de prelevare şi transplant pentru munca deosebită şi susţinută în această activitate aflată între suferinţă şi speranţă”, afirmă ANT. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.