Beneficii pentru persoanele cu dizabilităţi

Social

Vouchere cu valoare maximă de 23.000 lei pentru persoanele adulte cu dizabilităţi.

Primăria Sectorului 2 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 anunţă persoanele cu dizabilităţi care se află în proces de ocupare a unui loc de muncă că pot beneficia de vouchere cu o valoare de până la 23.000 lei, utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces.

Împreună cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, se va derula un program generos de sprijinire a persoanelor cu dizabilităţi, aflate în căutarea unui loc de muncă.

„Sunt onorat de parteneriatul cu două instituţii de stat cu atribuţii în sprijinirea persoanelor din grupurile vulnerabile. Primăria Sectorului 2 prin D.G.A.S.P.C. Sector 2 este parte la un program de sprijinire a persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă şi care au nevoie de fonduri pentru achiziţionarea unor tehnologii asistive, proteze, echipamente, instrumente, training sau suport pentru a fi apte pe piaţa muncii”, a declarat Primarul sectorului 2, domnul Toader Mugur Mihai.

În data de 22.10.2019 a fost lansat proiectul „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, proiect implementat de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, care se va desfăşura pe o perioadă de 36 de luni (perioada de implementare este 23.05.2019-23.04.2022).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.