Noi imobile incluse în programul de consolidări şi în cel de reabilitare a fațadelor

Social

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în sedinţa de astăzi, mai multe proiecte de hotărâre privind consolidarea a 4 imobile din Capitală şi reabilitarea arhitectural-ambientală a fațadelor pentru alte 14 imobile.
Primarul General, Gabriela Firea:
„Continuăm programul de consolidări derulat de Primăria Capitalei prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea a patru imobile din centrul Capitalei; este vorba despre imobile situate pe strada Lipscani, Bărăţiei şi Mătăsari. De asemenea, continuăm şi programul de reabilitare arhitectural-ambientală a fațadelor şi solicităm trecerea în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a unor părţi de clădire deţinute de Adiministraţia Fondului Imobiliar, pentru 14 imobile, astfel încât să se poată realiza lucrări de reabilitare a faţadelor acestora”.

Imobilele vizate de programul de reabilitare arhitectural-ambientală a fațadelor sunt situate pe Calea Victoriei nr. 54, Calea Victoriei nr. 103 – 105, sector 1, Bd. Carol nr. 68 – 70, sector 2, str. Șelari nr. 13, str. Covaci nr. 10, str. Covaci nr. 14, str. Gabroveni nr. 6 – 8, str. Băcani nr. 4, str. Franceză nr. 16, B-dul Regina Elisabeta nr. 16, B-dul Regina Elisabeta nr. 30, sector 3, Piața Gării Filaret, nr. 2, sector 4, B-dul Mihail Kogălniceanu nr. 21, Splaiul Independenței nr. 56 și nr. 58A.
Reamintim faptul că Primăria Capitalei are incluse în programul de consolidari peste 200 de clădiri ceea ce înseamnă peste jumătate din cele 349 de clădiri încadrate la RS1 şi, până în anul 2020 se va interveni la toate aceste clădiri.
(La peste 179 de imobile au fost executate lucrările de punere în siguranță și intervenții de urgență, la 6 imobile consolidarea a fost finalizată şi se lucrează la finisaje, alte 23 de imobile se află în proces de consolidare, alte 11 imobile au fost preluate de AMCCRS pentru a putea fi finalizate iar în cazul a 46 de imobile au fost întocmite expertizele şi proiectele tehnice şi se va demara execuţia lucrărilor în cel mai scurt timp. La alte 38 de imobile – proprietarii (persoane fizice/juridice) au fost consiliaţi şi apoi autorizați de către PMB pentru a realiza lucrările de consolidare prin forțe proprii).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.