„Interferenţe”, expoziţie de artă vizuală la Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Divertisment

Biblioteca Metropolitană Bucureşti invită iubitorii de artă marţi, 3 septembrie, începând cu ora 18.00, la Artoteca BMB, la vernisajul expoziţiei de artă figurativă, intitulată „Interferenţe”, din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri”. Este vorba de un tandem pictură-sculptură manifestat prin lucrările de artă plastică ale tânărului artist din Republica Moldova, Nicolai Parfenii, alături de cele de sculptură ale artistului plastic Dan Munteanu. Două prezenţe puternice ale simezelor actuale.

Nicolai Parfenii a mers pe urme tatălui său, dedicându-i-se picturii: „Pictez şi eu tot pe pânză, cu uleiuri şi pasteluri”, declară că îi place stilul baroc şi Rubens şi că fiecare tablou transmite sentimente si mesaje, dar mai ales pasiunea pentru ceea ce face.

Dan Munteanu a absolvit Liceul de Artă „Octav Bancilă” din Iaşi, iar în 1997 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, departamentul de ceramică-sticlă-metal. Din 1997 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Are numeroase expoziţii personale şi de grup, iar în anul 1992 a obţinut Premiul I la Simpozionul International Performance. Din 2004 se dedică şi restaurării de componente artistice, având un portofoliu vast în acest domeniu.

Vernisajul va fi prezentat de către reputatul critic de artă, Radu George Serafim şi de Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice.

Expoziţia de artă vizuală va putea fi vizitată în perioada 3 septembrie – 3 octombrie, gratuit, conform programului Artotecii BMB, la adresa Şoseaua Mihai Bravu, nr 4 (vizavi de Primăria sectorului 2).

Artoteca este un spaţiu expoziţional al BMB, deschis tuturor celor interesaţi de luni până sâmbătă; informaţii detaliate la adresa: https://www.bibmet.ro/filiale/filiale-sector-2/artoteca/

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti publice, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.