Autostrada Capitalei, gata în acte! Noua şosea de centură va fi gata, cel mai devreme, în 2023

Social

Șoferii pot răsuflă ușurați – au scăpat de coșmarul aglomerației de pe centura Bucureștiului. Pe hârtie, deocamdată! Compania de drumuri a semnat contractul pentru construcția ultimului lot al Centurii București-Sud, iar șoseaua ocolitoare va avea chiar regim de autostradă. Numai că șoferii vor putea circula pe segmentul sudic al centurii Capitalei, lung de 52 de kilometri, cel mai devreme în 2023.

Bucureștiul a rămas printre ultimele capitale din Europa fără o centură ocolitoare în regim de autostradă. Dar lucrările pot intra acum în linie dreaptă.

A fost semnat și ultimul contract pentru construcția segmentului sudic al șoselei. Lotul 1 are o lungime de 17 kilometri și va costa aproximativ 175 milioane de euro. Va degreva traficul aglomerat din zona Glina și va facilita accesul spre Autostrada Soarelui.

Tronsonul sudic al autostrăzii de centură are o lungime totală de 52 de kilometri și va costa aproximativ 500 de milioane de euro. Este împărțit în trei loturi. Contractele pentru Loturile 2 și 3 au fost semnate în primul semestru.

Dacă toate termenele vor fi respectate, atunci șoferii vor putea circula pe sectorul sudic al autostrăzii de centură a Capitalei, cel mai devreme, în 2023.

Segmentul nordic al autostrăzii de centură are o lungime de 45 de kilometri și va costa aproximativ jumătate de miliard de euro. Toate cele trei loturi sunt în faza de licitație pentru desemnarea constructorilor.

Pentru moment, șoferii care vor să ocolească Bucureștiul sunt nevoiți să se înghesuie pe o șosea de centură, îngustă și tot mai aglomerată.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.