Actiuni parcuri ALPAB

Social

Din dispoziţia Primarului General, Gabriela Firea, Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti şi Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti derulează, în această perioadă, o serie de actiuni de intretinere, reabilitare si curaţenie în toate parcurile aflate în administrarea Primăriei Capitalei.
De asemenea, au fost spălate şi igienizate echipamentele de la locurile de joacă din parcuri, s-au înlocuit, acolo unde a fost cazul, leagane, rulmenţi sau alte aparate, s-au montat panouri laterale de siguranţă şi au fost dezafectatate echipamentele cu risc mare de accidentare.
Totodată, s-au reparat şi vopsit gardurile de împrejmuire a parcurilor, s-a spălat manual mobilierul urban, s-au reparat şi vopsit băncile, coşurile de gunoi, panourile informative şi tâşnitorile, s-au montat 2 rampe în parcul Cişmigiu pentru persoanele cu dizabilitati, iar în Parcul Regele Mihai I s-a înlocuit şi montat gardul de împrejmuire de la ţarcul de câini.
S-au efectuat reparaţii la pontonul debarcaderului central lac Herăstrău, s-au derulat lucrări de impermeabilizare pentru cuva lacului Cişmigiu şi bazinele din zona ExpoFlora, Parcul Regele Mihai I şi s-au refăcut spaţiile verzi, s-a cosit gazonul, s-au tuns gardurile vii şi s-au plantat flori furnizate de serele proprii ale ALPAB.

În campania de plantare din perioada de primăvară – vară 2019 s-au plantat în parcuri aproximativ 600.000 de plante anuale, bienale şi perene, (produse în serele ALPAB), urmând ca, în toamnă, să se planteze încă aproximativ 500.000 de plante bienale.
Totodată, pentru refacerea fondului vegetal s-au plantat în compensare 201 de tei (pe Jardiniera râului Dâmboviţa si în Parcul Cişmigiu) si 35 de arţari pe aliniamentul stradal din Bd M. Kogălniceanu.
De asemenea, în terenul de cultură din serele ,,Ghencea” şi ,,Plante perene” s-au plantat 9.000 puieţi de foioase din speciile frasin, arţar, salcâm şi stejar.
În Parcul Unirii s-au plantat 140 tufe de trandafiri şi s-au executat lucrări de decopertare, frezare, nivelare teren şi înlocuire gazon rulou pe o suprafaţă de 6.000 mp.
Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA a desfăşurat o serie de acţiuni de întreţinere spaţiu verde, gazon, salubrizare şi plantări flori în Parcul Unirii, Parcul Operei, Sala Palatului, Parcul Creţulescu, precum şi în Satul Francez, în parcul Mon Jardin.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.