Primaria Capitalei lanseaza proiectul ,,Invinge cancerul colorectal. Un test pentru viata”

Social

Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Sanatate pentru Comunitate si cu NEOLIFE Medical Center, organizeaza marti, 10 septembrie 2019, ora 11.00, Conferinta de lansare a proiectului ”Invinge cancerul colorectal. Un test pentru viata”.
La evenimentul care va avea loc la sediul NEOLIFE Medical Center (Bulevardul Ficusului nr. 40, sector 1) vor participa: Sorin Chiriță – City Manager Muncipiul Bucuresti, Daniela Blîndu – Director General, ASSMB, Alexandra Dobre – Director General, CSMB, Cristina Berteanu – Director Medical, NEOLIFE Medical Center, Alina Comănescu – presedinte Asociatia Sanatate pentru Comunitate, Dr. Victor Stoica, medic primar Gastroenterologie NEOLIFE Medical Center, Dr. Dan Jinga, medic primar Oncologie NEOLIFE Medical Center și Dr. Lucian Bratu, Medic medic specialist Radioterapie NEOLIFE Medical Center.Scopul proiectului ,,Ivinge cancerul colorectal. Un test pentru viata”, care va debuta oficial pe data de 16 septembrie 2019, este acela de implementare a unui amplu program de screening non-invaziv pentru cancerul colorectal pentru 1.500 de seniori bucureșteni, prin acordarea cu titlu gratuit a unor teste imunochimice medicale specifice FIT.

Mentionam faptul ca beneficiarii vor efectua testele FIT in baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse catre laboratoarele specializate din cadrul NEOLIFE Medical Center. In eventualitatea aparitiei unei suspiciuni, persoanele respective vor fi directionate catre medicii specialisti in vederea efectuarii unei endoscopii sau colonoscopii si a analizelor anatomopatologice. Tot acest parcurs este oferit cu titlu GRATUIT, costurile necesare derularii programului fiind suportate integral de catre institutiile partenere.
Implementarea acestui program urmareste Planul Global al OMS pentru prevenirea si controlul bolilor netransmisibile 2013 – 2020 si are la baza strategia nationala privind NCD (Non-communicable diseases, aici fiind incluse cancerul, diabetul si bolile cardiovasculare).
Proiectul ,,Invinge cancerul colorectal. Un test pentru viata” urmeaza a fi implementat in baza unui Regulament care va a fi publicat in perioada urmatoare pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, www.cs-mb.ro.

Asociatia ”Sanatate pentru Comunitate”, promotorul programului ,,Invinge cancerul colorectal. Un test pentru viata” a derulat in ultimii cinci ani campanii de informare, prevenire si navigare de pacienti, avand parteneriate cu institutii si asociatii umbrela din tara si strainatate (European Cancer Patient Coalition, Digestive Cancers Europe, Lung Cancer Europe).
Centrul Medical Neolife, partener oficial al acestui program, este una din clinicile medicale de referinta din Romania si spatiul est european. In cadrul clinicii, sunt aplicate cele mai avansate protocoale europene in tratamentul bolilor si, in mod special, al neoplasmelor. Echipe multidisciplinare de medici romani si straini fac posibila, acum si in Romania, o medicina de 5 stele pentru pacientii clinicii. In decursul celor 5 ani de existenta in Romania, peste 120.000 de persoane au fost tratate prin tehnici si echipamente revolutionare de diagnostic si tratament.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.