Primăria Capitalei anunţă începerea testării gratuite pentru personalul didactic

Social

Primăria Capitalei anunţă începerea testării gratuite a personalului didactic şi a celui auxiliar din unităţile de învăţământ din Bucureşti, cu aparate Real Time PCR.

Conform unui comunicat al PMB, joi, la ora 15,00, se deschide aplicaţia online (https://testamcovid.assmb.ro) pentru înscrierea în proiectul “Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”.

“Sprijinul financiar în valoare de 200 lei/beneficiar – decontat de ASSMB direct unităţilor sanitare care realizează testarea, afiliate proiectului – este acordat angajaţilor farmaciilor, celor din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţilor mass-media, angajaţilor firmelor de curierat, precum şi personalului didactic şi personalului auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de învăţământ din ciclul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării RT-PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, precizează PMB.

Personalul didactic şi auxiliar din Capitală care doreşte să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea dedicată proiectului “Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, urmând paşii indicaţi în aplicaţia de înscriere aflată la adresa de Internet – https://testamcovid.assmb.ro.

“După finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unităţile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacităţii de testare comunicată zilnic de acestea. Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exudat nazofaringian şi faringian”, menţionează sursa citată.

Conform Primăriei, pentru a fi eligibilă în vederea testării RT-PCR în cadrul proiectului o persoană nu trebuie să se afle în categoriile definiţiilor de caz COVID-19, astfel cum sunt ele stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi la direcţiile de sănătate publică, fiind urmată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri. În situaţia în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.

Proiectul “Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost modificat recent pentru a include în rândul beneficiarilor atât cadrele didactice, cât şi personalul auxiliar care activează în unităţile de învăţământ din Capitală.

Astfel, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 351/07.09.2020, numărul de locuri disponibil pentru testarea Real Time PCR, în cadrul proiectului, a fost majorat de la 3.000 la 27.000, valoarea totală a proiectului, după suplimentarea cu 24.000 a numărului beneficiarilor, fiind de 5.442.000 lei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.