Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul privind achiziţia celor 100 de troleibuze noi

Social

Primul troleibuz va fi livrat in luna noiembrie a acestui an.

Primarul General, Gabriela Firea: „Viaţa economică vitală trebuie să meargă mai departe şi in timpul pandemiei! Am semnat contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, de care bucureştenii au atât de multă nevoie, cele din trafic fiind achiziţionate în anii de după Revoluţie.

Licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, care a fost declarat câştigător ca urmare a îndeplinirii cerinţelor solicitate în caietul de sarcini, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Mă bucur că mai facem un pas înainte pentru înnoirea parcului auto al STB şi pentru eliminarea autovehiculelor vechi, intens poluatoare. Este un
proiect benefic pentru calitatea transportului public în comun, pentru confortul cetăţenilor, dar şi pentru creşterea calităţii aerului în Capitală”.

Noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, şi, în cazul întreruperii furniării curentului electric, autonomie în exploatare de minim 20 de km, asigurata prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Astfel, numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuala conducere a Primăriei Capitalei pentru modernizarea parcului auto al Societăţii de Transport Bucureşti ajunge la un total de 630, îsumând cele 100 de troleibuze, cele 400 de autobuze Euro 6 achiziţionate anul trecut şi care se află în trafic şi cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a căror livrare va incepe curând îşi se va efectua etapizat.

Troleibuze ultramoderne cu climatizare automată şi tehnologie wireless.

Troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcţii speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi.

De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători şi prize USB pentru încărcarea rapida a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic
performant care permite atât furnizarea informaţiilor despre călătorie în timp real, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a troleibuzelor către Societatea de Transport Bucureşti.

Potrivit contractului, livrarea se va face incepând cu luna noiembrie 2020 şi se va întinde pe o perioadă de 16 luni, după cum urmează: primul
troleibuz va fi livrat in luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.

Garanţia funcţionării de care dispun troleibuzele Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.- Sileo Gmbh este de 4 ani şi 240.000 km. De asemenea, troleibuzele dispun şi de garanţie extinsă pentru 4 ani şi 240.000 km, în intervalul de exploatare corespunzător de la anul 5 pana la anul 8 inclusiv.

Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane Euro fără TVA, iar finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul public local de persoane”.

Cererea Primăriei Capitalei a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanţare a fost semnat in decembrie 2018.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.