Primarul General, Gabriela Firea: “Programul de consolidări este un succes. Lucrările la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 au ajuns la jumătate”

Social

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat blocul din strada Biserica Enei nr. 14, unde lucrările de consolidare sunt într-un stadiu avansat.
Primarul General, Gabriela Firea: “Programul de reducere a riscului seismic în Capitală este un succes. Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și Compania Municipălă Consolidări București au reușit să consolideze în ultimii doi ani mai multe clădiri decât toate administrațiile din ultimii 30 de ani. În luna iunie, a fost finalizată în timp record clădirea din strada Blănari nr. 10, în doar nouă luni. În ceea ce privește blocul de locuințe din strada Biserica Enei nr. 14, consolidarea structurii de rezistență este avansată, stadiul fiind de peste 55%. Asigur toate cele 28 de familii că se vor întoarce în casele lor în scurt timp.”

Blocul cu cinci etaje din strada Biserica Enei nr. 14 se află printre primele imobile incluse în programul de reducere a riscului seismic din Capitală, inițiat de Primarul General, Gabriela Firea.
Imobilul a fost construit în anul 1936 și are subsol, parter și cinci etaje. În total, sunt peste 2.800 de metri pătrați.
Încă din anul 1993, blocul a fost inclus pe lista celor pericol public, fiind încadrat în urma expertizei tehnice în clasa I de risc seismic.
La sfârșitul anului 2018, toate cele 28 de familii care locuiau în acest bloc au acceptat lucrările de consolidare. Pe toată durata șantierului, proprietarii vor locui în apartamentele de necesitate pe care Primăria Capitalei le pune la dispoziția bucureștenilor care intră în programul de consolidări.

Până în acest moment, Compania Municipală Consolidări București a realizat toate lucrările de desfacere a tâmplăriei și a pardoselilor, dar și de decopertare a tencuielii vechi. De asemenea, au fost realizate lucrările de subzidiri și turnări ale tălpilor fundației. În subsol, zilele trecute a fost turnat betonul pentru realizarea pardoselii. În paralel, sunt realizate lucrările de consolidare a pereților exteriori, unde au avut loc turnări de beton, dar și a pereților interiori. Deja se lucrează la nivelul al doilea al imobilului. Au fost începute și lucrările la instalațiile sanitare. Stadiul consolidării structurii de rezistență este de peste 55%.
Pentru această clădire, Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a alocat aproape 7 milioane de lei.
200 de imobile incluse în programul de consolidări

Programul de reducere a riscului seismic poate fi considerat un succes având în vedere ritmul de lucru. Dacă în ultimii 30 de ani, în Capitală au fost consolidate din bani publici doar 20 de clădiri, actuala administrație a reușit să intervină în cazul a circa 200 de imobile în doi ani.
Cele 200 de imobile sunt în proces de consolidare, punere în siguranță, revizuire a proiectelor tehnice, reproiectare, realizarea expertizelor tehnice sau ale DALI.
Primăria Capitalei și-a propus să intervină la toate imobilele încadrate în clasa I de risc seismic până la sfârșitul anului 2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.