RMN de înaltă performanţă şi un computer tomograf – puse în funcţiune la Spitalul ‘Gomoiu’

Social

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că un RMN de înaltă performanţă şi un computer tomograf, fiecare de circa un milion de euro, au fost puse în funcţiune la Spitalul “Dr. Victor Gomoiu” şi a subliniat importanţa achiziţionării unui aparat de testare Real Time PCR pentru copiii care ajung la această unitate medicală.

“Sunt puse în funcţiune recent şi pot fi folosite (…) două aparate performante, foarte importante, aşteptate de foarte mult timp, tocmai pentru ca părinţii care au nevoie să meargă la anumite analize cu copiii să nu aştepte multe zile sau pe liste de aşteptare, un RMN de înaltă performanţă şi un computer tomograf”, a spus Firea într-un mesaj video postat, luni, pe Facebook.

Ea a menţionat că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi se regăseşte şi un proiect de hotărâre privind dotarea Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” cu un aparat Real Time multiplex PCR. Firea a declarat că şi copiii trebuie să fie testaţi privind COVID-19, chiar dacă nu se redeschid şcolile şi grădiniţele, aspect despre care a spus că este un lucru foarte bun.

“Copiii pot intra în contact cu persoane care s-au întors din străinătate, cu prieteni sau cu vecini şi se pot îmbolnăvi de boala provocată de coronavirusul de tip nou. Sunt acum în Spitalul de copii ‘Victor Gomoiu’, cea mai mare investiţie din ultimii ani, de fapt, singurul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani, şi ne-am decis să cumpărăm urgent un aparat de testare Real Time PCR pentru copiii care ajung la acest spital, deoarece, până la acest moment, timpul de aşteptare a rezultatului testului, care ar fi trebuit să vină de la cele două spitale de boli infecţioase – ‘Matei Balş’ şi ‘Victor Babeş’ – era destul de lung”, a afirmat edilul.

Firea a spus că, prin achiziţia aparatului de testare Real Time PCR, medicii de la Spitalul “Victor Gomoiu” vor putea afla “foarte rapid” dacă un copil care vine în urgenţă cu anumite simptome este sau nu infectat.

Directorul medical al Spitalului ‘Gomoiu’, Diana Ionescu, a afirmat că aparatul de testare este “foarte binevenit”, menţionând că unitatea a avut cazuri de copii confirmaţi cu COVID-19 cu simptomatologie atipică. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.