Spitalul “Victor Babeş” din București are cel mai modern computer tomograf pentru detectarea noului coronavirus

Social

Un ansamblu mobil de computer tomograf pentru detectarea noului coronavirus a fost inaugurat, pe 27 mai, în incinta Spitalului “Victor Babeş” din București.

“Inaugurăm astăzi un ansamblu mobil de computer tomograf în incinta Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. ‘Victor Babeş’. În acest moment, pe plan mondial există două metodologii de testare sigură pentru coronavirusul de tip nou şi anume acele teste care sunt foarte bune, foarte sigure, Real Time PCR, dar, aşa cum ştiţi, rezultatul se poate obţine în câteva ore, chiar dacă este folosit extractorul, care are o viteză foarte mare şi, de asemenea, marile capitale, precum şi oraşe importante din SUA încep să achiziţioneze pe scară largă un astfel de ansamblu mobil de computer tomograf care realizează în doar câteva minute, deci într-un timp foarte scurt, o radiografie pulmonară”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-un clip video postat pe Facebook. Ea a menţionat că, în baza tomografiei, medicul poate pune diagnosticul dacă pacientul respectiv are leziuni pulmonare specifice infecţiei cu SARS-CoV-2.

Primarul general a menţionat că investiţia s-a ridicat la 1 milion de euro şi a fost realizată de Municipalitate, prin ASSMB. “Acest aparat reprezintă pentru noi un triaj (…), el e aşezat în curtea spitalului (…), într-un container, pentru că practic bolnavul nu mai trebuie să ajungă în camera de gardă, unde să fie întrebat, să se aştepte un rezultat de analize”, a spus managerul Spitalului “Victor Babeş”, Dr. Emilian Imbri.

El a menţionat că, din 1.600 de persoane internate în spital pe motive de SARS-CoV-2, 980 au plecat vindecate. “Avem un număr de 1.600 de internaţi în spital, dintre care 980 au plecat de aici vindecaţi. O parte (…) s-au negativat şi nu a fost nevoie să se interneze şi o parte mai sunt încă internaţi”, a adăugat Emilian Imbri. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.