Testare gratuită a glicemiei cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”

Social

Locuitorii Sectorului 1, care doresc să-şi evalueze starea de sănătate, vor beneficia gratuit de teste de glicemie şi de măsurarea tensiunii arteriale, cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”. Campania, organizată de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, se va desfăşura pe 14 noiembrie, în intervalul 09,00 – 18,00, în incinta complexului medical din str. Caraiman 33 A.

Cu această ocazie, o echipă de medici şi asistenţi medicali din cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman vor face gratuit teste de glicemie şi tensiune arterială. În plus, în intervalul 09:00-16:00, un medic diabetolog voluntar va oferi consiliere de specialitate celor care vor să îşi evalueze starea de sănătate.

Acţiunea va continua şi pe 15 noiembrie, în Centrul Comercial Orhideea (Splaiul Independenţei nr. 210-210B), în parteneriat cu Colegiul UCECOM „Spiru Haret” – Şcoala Postliceală Sanitară. Aici testările de glicemie se vor face în intervalul 09,00 – 19,00.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, susţine, printr-o iniţiativă de acest gen, „Ziua Mondială a Diabetului”, marcată anual în dată de 14 noiembrie.

Complexul Multifuncţional Caraiman, situat pe str. Caraiman 33 A, este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor.

Informaţii de background

Complexul Multifuncţional Caraiman şi-a îmbunătăţit şi diversificat în mod constant serviciile oferite pacienţilor din Sectorul 1. În prezent, Complexul dispune de 17 cabinete medicale, printre care se numără: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc.

Tot aici a fost deschis un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi reabilitare funcţională, precum şi un Centru de zi Alzheimer, în care pacienţii cu demenţă sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luaţi de acasă de către un echipaj medical, aduşi la centru, îngrijiţi până la ora 18.00 şi transportaţi înapoi la domiciliu.

Ultima investiţie majoră pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor Sectorului 1 o constituie inaugurarea, în cadrul Complexului Caraiman, a celui mai performant mamograf din ţară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză şi cu substanţă de contrast. Doamnele care locuiesc în Sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate şi a unei trimiteri de la un medic specialist.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.